Hírek

Pokemon Go-ztál? Most lépj be a Roxfortba! – Készül a Harry Potter mobiljáték

Újabb nagy dobásra készül a Pokemon Go mögött álló csapat. Ezúttal a Harry Potter világába léphetsz be majd: varázslat, legendás állatok, titkok és ismert szereplők jönnek a mobilodra. Felkészültél?

A Collider alapján a Niantic, Inc és a Warner Bros. Interactive Entertainment összeáll, hogy egy Harry Potter tematikájú mobiljátékot készítsenek Harry Potter: Wizards Unite elnevezéssel. A kreatív csapat természetesen olyan látványvilágú platformot épít majd a játékhoz, hogy azonnal a Roxfortban érzi magát az ember – persze egy kis csavarral.

A Pokemon Go koncepciójához hasonlóan, itt is a mozgás és a szabadban mászkálás lesz az egyik fő célja a játéknak: valós és meglévő városokat, helyszíneket kell majd kalandosan bejárni. A játékos közben lényekkel, mágusokkal találkozik, lépten-nyomon pedig új varázsigéket tanul.

A készítők a körülöttünk levő világ varázsára és szépségére szeretnék felhívni a figyelmet azzal, hogy a Harry Potter világával keverik a mindennapi utcák és épületek sokaságát. A játékról 2018-ban többet tudunk majd, de az biztos, hogy ha a Pokemon Go őrületét összetesszük J.K. Rowling varázsvilágának eszméletlen sikerével és kultuszával, máris itt az új mobiljáték, amely tömegeket mozgat majd meg.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.