Hírek

Pokolian jó magyar előzetest kapott 2023 egyik legjobban várt filmje, az Oppenheimer

Megérkezett Christopher Nolan monumentális sztárparádéval forgatott életrajzi filmje, az Oppenheimer magyar nyelvű előzetese. Az atombomba atyjaként is elhíresült tudósról szóló alkotás 2023 nyarán kerül a mozikba.

Christopher Nolan filmjeit mindig elképesztő várakozás előzi meg, az egyedi látásmódú angol rendező legutóbb a Tenettel erősen megosztotta rajongóit, de ettől még aligha túlzás azt állítani, hogy 2023 egyik legjobban várt filmje lesz az Oppenheimer, amely annak a tudósnak a munkásságát és drámai dilemmáit mutatja be, aki Teller Edével és Szilárd Leóval közösen a Manhattan-terv részeként kifejlesztette az atombombát.

A film nemcsak amiatt lesz érdekes, mert az atomrobbanást CGI nélkül vették fel az alkotók, hanem azért is, mert a történet középpontjában egy morális dilemmáktól terhelt karaktert láthatunk majd, aki a munkásságával megváltoztatta a 20. század második felét.

Oppenheimert Nolan egyik kedvenc színésze, Cilian Murphy alakítja – akinek ezúttal is Welker Gábor kölcsönzi a hangját –, de mellette olyan neveket láthatunk majd a vásznon, mint Florence Pugh, Robert Downey Jr., Matt Damon, Emily Blunt, Gary Oldman, Kenneth Branagh, Rami Malek és Josh Hartnett.

Az Oppenheimer 2023. július 20-án érkezik a magyar mozikba.

dr. Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!