Hírek

Kiderült: többféle változatban került mozikba az új Pókember film

Június 1. óta játsszák a mozik a Pókember: A pókverzumon át című animációs filmet, melyre most nemcsak azért lehet érdemes töbször ellátogatni, hogy újra átéljük az animáció adta szórakozást, hanem mert a Marvel-univerzum új darabja többféle változatban került a filmszínházakba.

Már három hete vetítik Pókember legújabb kalandjait, de a nézőknek csak mostanában tűnik fel a furcsaság, azazhogy nem minden vetítés egyforma. Andy Leviton – a film vágója – kíváncsi volt, mikor veszik észre az emberek, mert a többféle verzió előzetesen nem lett bejelentve.

Ugyan nem a történetet befolyásoló nagyobb változtatásokra kell gondolni, azért mégis izgalmas felfedezni valót nyújthat a rajongók számára. A különbségeket a vágásban, a szereplők sokszor az univerzum más elemeire utaló mondataiban, vagy egy-egy humoros jelenetben kell keresni. Egy Twitter felhasználó például ezt a különbséget tette közzé. Emellett megannyi easter egg (kikacsintás az univerzumot jól ismerő bennfenntesek számára), cameo és egyéb univerzumépítő elem kapott helyet az animációban.

Ez a megoldás nem meglepő a Marvel világát és a képregényeket jól ismerők számára, hiszen az egymásra épülő történetszálak, vendégeskedő karakterek sohasem voltak idegenek ebben a világban.

A mostani trükk azonban olyan jól sikerült, hogy csak három hét után kezdtek érkezni a felismerő és csodálkozó közösségi média bejegyzések.

Bár mindezek alapján a Pókember: A pókverzumon át, és megvalósításában szintén nagyszerű és okos előzménye az Irány a Pókverzum!, a leginnovatívabb és legkreatívabb animációk között szerepelnek, azért vannak árnyoldalai is. A Vulture elmondása alapján a több verzió kidolgozása annyi túlórát jelentett a film művészei számára, hogy többen otthagyták a produkciót.

Ha valaki úgy érzi, meg akarja keresni az elrejtett különbségeket, akkor irány ismét a mozi! A sorozat harmadik epizódja, a Spider-Man: Beyond the Spider-Verse bemutatóját 2024. március végére tervezik.

Kéri-Keller Szilvia

Kéri-Keller Szilvia magyar-angol szakos bölcsészként végzett az SZTE-n, később pedig vizuális kultúratudományból szerzett diplomát. Cikkei korábban az Apertúrában és Apertúra Magazinban jelentek meg, filmek terén mindenevő, 2023-tól a Filmtekercs tagja.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com