Hírek

Pompa és pátosz a Downton Abbey film első előzetese

Downton Abbey

A 6 sikeres évad után véget érő Downton Abbey jövőre mozifilmmel tér vissza. Tegnap megjelent a film első, egyelőre párbeszéd nélküli előzetese. A történetre még várni kell.

„Jövőre szívesen látjuk az év filmes eseményén a mozikban” – mondja ki jelmondatának a 2019-ben mozikba kerülő Downton Abbey film teaser előzetese, ami nem kis vállalkozás az amúgy is sűrű filmes naptárban. A 20. század elején brit arisztokraták, a Crawley család és szolgálóik körében játszódó sorozat mozifilmes továbbgondolása azonban valószínűleg tényleg az újév egyik legnagyobb dobása lesz, a mozipénztáraknál szinte biztosan.

Ahogy azt korábban megírtuk, nemcsak hogy tényleg lesz mozifilm, de az eredeti színészek jelentős része is játszik majd benne, többek között Michelle Dockery, Elizabeth McGovern, Maggie Smith és Hugh Bonneville. A sorozat alkotója, az eredetileg színész Julian Fellowes pedig a karakterek forgatókönyvírójaként és mint executive producer tér vissza. A rendező pedig a sorozatokon edződött Michael Engler.

A 2015-ben véget érő Downton Abbey című sorozat 15 Emmy-díjat nyert, 69 alkalommal jelölték, ezzel a díj történetének minden idők legsikeresebb nem amerikai sorozata lett – hívja fel a figyelmet a Variety.

Címkék

Sergő Z. András

Sergő Z. András a Filmtekercs.hu alapítója és 2022-ben bekövetkezett haláláig felelős szerkesztője volt. Aktívan követte Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film eseményeit. Érdeklődési körébe tartoztak a dokuk, a kamaradarabok, a sport- és a valláspolitika.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com