Hírek

Pompás karácsonyi ajándék: decemberre érkezhet a Downton Abbey 2. mozifilm!

A 2010 és 2015 között futó, minden idők egyik legsikeresebb brit sorozata az egész világon hatalmas népszerűségnek örvend. A Downton Abbey stábja 2019-ben újra összeállt, hogy egy mozifilmben térjen vissza megbecsült rajongótáborához, a nagyvásznon is elért óriási sikert követően pedig rögtön felmerült a folytatás lehetősége. Ennek forgatókönyve azóta el is készült, a szereplők újra együtt, a forgatást pedig a tervek szerint még idén elkezdik.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Négy évvel az utolsó epizód után érkezett a mozifilm, amelynek forgatókönyvét a sorozat alkotója és írója, Julian Fellowes jegyzi, a rendezői székben pedig Michael Engler ült. A Crawley család és Downton Abbey összes többi lakója egy olyan szívmelengető történetre állt össze ismét, amely (egyébként nem meglepő módon) kifejezetten a hű rajongóihoz szól. Ahogyan ennek kapcsán írtuk, „a Downton Abbey mozifilm mindent visszahoz, amiért a sorozatot imádtuk.” A filmen ugyanis az a fajta hozzáállás érződik, ami magán a szérián is mind a hat évadon keresztül:

Downton Abbey nem az a hely, ahol bárki is megengedné magának, hogy csökkenjen a színvonal.

Épp ezt várjuk el a következő felvonástól is, amit a hírek szerint már idén láthatunk, stílusosan karácsony táján. Az ünnepi, filmhosszúságú epizódokban az alkotóknak már egyébként bőven van gyakorlata, ugyanis a sorozat minden évada egy nagyjából másfél órás résszel zárult, ezek közül nem egy kifejezetten karácsonyi „különkiadás” volt.

Hugh Bonneville, a történet Lord Grantham-ja a második rész kapcsán elárulta: „a Downton Abbey 2

vidám és lélekemelő lesz, erre pedig jelenleg nagy szüksége van az országnak”

(hozzá merem tenni, hogy nekünk is). Elmondása szerint nagyon elszántak és rettentően várják, hogy megkezdhessék a forgatási munkálatokat, amire a június 21-ét tűzték ki. Bonneville hozzátette, mindannyian remélik, hogy ebben „a koronavírus nevű kis apróság már nem fogja megakadályozni őket”.

Ha minden jól megy tehát, nyáron a Crawley-család újra összeáll és megkezdődnek a forgatási munkálatok, mi pedig reméljük, hogy már nyitott mozikban örülhetünk majd ennek a remek karácsonyi ajándéknak.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés