Hírek

Szürrealista látomásban támad fel Emma Stone – Poor Things előzetes

poor things szegény párák

Megérkezett az első rövid előzetes Yorgos Lanthimos legújabb víziójához, az Emma Stone főszereplésével készül, Budapesten forgatott Poor Thingshez.

Emma Stone a Zombielandben már találkozott élőhalottakkal, most azonban ő az, aki életre kel. Megérkezett az első teaser a Poor Thingshez, Yorgos Lanthimos következő filmjéhez, amely egy fiatal nőről szól, aki nem tudja, miért nem halt meg, holott meg kellett volna halnia. A homár és az Egy szent szarvas meggyilkolása rendezője és a színésznő már dolgozott együtt A kedvencben, a Poor Things azonban minden korábbinál absztraktabbnak és álomszerűbbnek tűnik az első képsorok alapján.

Az Alasdair Gray skót író 1992-es, azonos című (magyarul meg nem jelent) regénye alapján készült Poor Things Bella Baxter (Stone) útját követi, aki nem tudja, hogyan és miért éledt újjá, holott teljesen biztos volt benne, hogy meghalt. Úgy dönt, nem követi az őt életre keltő unortodox tudós (Willem Dafoe) utasításait, mivel szeretne minél több élményt szerezni, távol a férfi kísérleteitől. Eközben találkozik Duncan Wedderburnnel (Mark Ruffalo), és a páros úgy dönt, hogy együtt megszöknek. Bella egyenlőségre vágyik, ami lehetőséget ad neki arra, hogy megváltoztassa a nők helyzetét a saját korában.

Ez Lanthimos első filmje 2018-as A kedvenc óta.

A további szerepekben Margaret Qualley, és Christopher Abbott is felbukkan. Érdekesség, hogy a filmet Magyarországon forgatták.

A Poor Things után az Oscar-díjas Emma Stone Lanthimos következő filmjében, az And-ben is látható lesz. A készülő antológiában a filmrendező különböző rövid történeteket mesél el Jesse Plemons, Margaret Qualley és Joe Alwyn főszereplésével.

A Poor Things világszerte szeptember 8-án kerül mozikba, magyar premierről egyelőre nincs hír.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com