Hírek

Pörgős és spoileres előzetest kapott a Halálos iramban 9. része

Ismét dübörög a zene, felpörögnek a motorok és a jól ismert csapat – no meg az új arcok Vin Diesel vezetésével átutazzák a világot. Itt a Halálos iramban 9 előzetese, de figyelem: tényleg spoilert tartalmaz!

Nem először és még csak nem is utoljára tér vissza Dom, hogy ezúttal az idilli családi életből ragadja ki a múlt és a…dobpergés, a család. Na de nem úgy, ahogy általában gondolnánk. Az ötödik alkalommal a rendezői székben ülő Justin Lin ezúttal Dom rosszfiú öccsét húzza elő a kalapból, aki mindenáron le akar számolni testvérével.

Domot persze nem kell félteni, hiszen a szokásos (választott) családja a segítségére siet, hogy együtt győzzék le az öcsit, akit egyébként John Cena alakít.

A két Toretto-fivér mellett találjuk a franchise ismert alakjainak megformálóit: Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Ludacris, Nathalie Emmanuel és még sokan mások tértek vissza, hogy beüljenek a volán mögé. Ez alól pedig Charlize Theron és Helen Mirren sem kivétel. A saját filmet (Halálos iramban: Hobbs és Shaw) kapó Dwayne Johnson és Jason Statham ezúttal távol maradtak.

A javarészt Grúziában és Edinburgh-ben felvett soron következő Halálos iramban film ütős és nem meglepő módon brutál látványos előzetest kapott, amely szépen felsorakoztatja a már ismert és az új szereplőket is, sőt egy kis meglepetéssel is szolgál a végső képsorokkal.

A Halálos iramban 9 májusban érkezik a hazai mozikba, míg a következő, 10. fejezet pedig jövőre száguld a nézők elé. Az előzetes hírek szerint a folytatást is Justin Lin rendezi majd, Vin Diesel természetesen visszatér, és valószínűleg nem egyedüliként a csapatból.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya