Hírek

Befejeződött a Post Mortem forgatása

Befejeződött Bergendy Péter 2018. november 27-én indult Post Mortem című horrorfilmjének forgatása – most már jöhet a vágás. A film várhatóan 2020-ban kerül a mozikba.

A Post Mortem közvetlenül az első világháború és a spanyolnáthajárvány után játszódik egy kísértetjárta magyar faluban. Erre a vidékre érkezik Tomás, a post mortem halottfotós (Klem Viktor), aki családjuk körében fényképezi az elhunytakat. A faluban élő kislány, Anna (Hais Fruzsina) Tomás segítségét kéri, így ketten szállnak szembe a kísértetekkel.

A film szereplőgárdájában olyan további ismert neveket találunk, mint Schell Judit, Anger Zsolt, Ladányi Andrea, Reviczky Gábor, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Balogh András, Tóth Ildikó, Szabó Márta, Kiss Eszter és Nagy Mari.

A film ötletét Bergendy Péter és állandó alkotótársa, Hellebrandt Gábor jegyzi, a forgatókönyvet Zánkay Piros írta. A 41 forgatási nap jelentős része a Szentendrei Skanzenben zajlott, ahol a háború utáni vidéki faluban játszódó jeleneteket forgatták. A stáb emellett forgatott még a fóti homokbányában, Pilisszentivánon, Sóskúton, Budaörsön, Tárnokon és az aszódi Podmaniczky-kastélyban is.

A magyar horrorfilm a Magyar Nemzeti Filmalap 600 millió forintos támogatásával, 866 millió forintos költségvetéssel készül.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com