Hírek

Pótolj magyar filmeket a Magyar Filmszüreten!

Idén is megrendezik a Magyar Filmszüretet Debrecenben: a legújabb magyar filmek seregszemléjére január 25. és február 4. között várják a közönséget a 111 éves Apolló moziba, ahol minden nap közönségtalálkozók is kedveskednek a magyar filmek szerelmeseinek.

Az idei Magyar Filmszüreten 11 napon át több mint harminc magyar filmet mutatnak be, és 16 közönségtalálkozót szerveznek, ahol – mint ahogy arra  Törőcsik Franciska színésznő és Ljasuk Dimitry filmrendező, színész, a 8. Magyar Filmszüret védnökei felhívták a figyelmet – a közönség is felteheti kérdéseit a filmek alkotóinak, akik között jelen lesz többek között Adonyi-Walsh Gáspár színész, a Magyarázat mindenre főszereplője, a Magasmentés rendezője Fésős András, és szereplői Takáts Andrea és Börcsök Olivér, Sopsits Árpád, a Mellékszereplők rendezője vagy Kerekes Vica, a Szerelem lábujjhegyen és Nagy Katica, a Semmelweis főszereplőnői.

Fejér Tamás, az Apolló mozi vezetője megjegyezte: most fordul elő először, hogy a fesztiválon nem tudják az összes új magyar filmet bemutatni, mert tavaly olyan sok hazai alkotás születetett, hogy több film levetítése nem fér bele a 11 napos programsorozatba.

A már bemutatott legújabb magyar filmek mellett premier előtti vetítésen láthatja a közönség a Lefkovicsék gyászolnak, a Keskeny út a boldogság felé, az Árni és a Nyersanyag című alkotásokat.

A filmszüret látogatói válogathatnak majd romantikus filmek (Szerelem lábujjhegyen), animációk (Műanyag égbolt, Kojot négy lelke), drámák (Hat hét, Magyarázat mindenre, Elfogy a levegő), vígjátékok (Cicaverzum), thrillerek (Mesterjátszma) és hősfilmek (Hadik) között.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com