Hírek

Premier előtt láthatod a felújított Vízipók-csodapókot

Az egyik legikonikusabb magyar rajzfilm, a Vízipók-csodapók hamarosan ismét a mozikba kerül digitálisan felújított változatban. Akik azonban nem akarnak áprilisig várni, azoknak irány a mozi a Víz Világnapján, március 22-én, ahol premier előtt látható ez a bájos mese.

A WWF Magyarországgal és nemzeti parkokkal együttműködve a Víz Világnapja (március 22.) alkalmából a hétvégén országosan több moziban is premier előtt vetítik a legendás Vízipók-csodapókot. Azok a gyerekek, akik életükben most először mennek moziba, „első mozim” csomagot kapnak ajándékba.

Az 1983-ban készült egészestés rajzfilm digitálisan felújítva április 18-án kerül a filmszínházakba, hogy szülők és gyermekek egy újabb generációja ismerkedhessen meg az élővizek kedves és gyakran mókás kis lakóival. A film a természet szeretetére és a környezet védelmére is tanít, ami a mai világban felértékelődött. Mára folyóink és természetes árterületeink több mint 90 százaléka eltűnt, nagyon fontos tehát a megmaradt területek megőrzése és helyreállítása.

Vízipók barátunk földi pók társaitól eltérően nem a sarokban vagy a fákon szövögeti hálóját, hanem a vízben lubickol. Csodálkozik is ezen barátja, a kicsit morgós, folyton hitetlenkedő Keresztespók. De kapcsolatuk által megérti, hogy attól, hogy valaki más, mint ő, még lehet rendes (pók). A mese tökéletes arra, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelemre, miközben megtanulhatják a gyerekek, hogy milyen fontos a barátság.

Azok között, akik március 23-án, szombaton 10-kor a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban nézik meg a filmet, egy pár Tisza cipőt sorsolnak ki. Azok között pedig, akik e hétvégén nézik meg a filmet és a Facebook oldalra feltöltik a jegyüket, egy másik pár sportcipő lel majd gazdára.

A WWF a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezete, amely több mint 100 országban tevékenykedik. Az alapítvány küldetése egy olyan jövő megteremtése, amelyben az emberiség és a természet harmóniában él egymással. A szervezet hazai alapítványa több mint 25 éve dolgozik a hazai erdők védelméért, vizes élőhelyeink megőrzéséért, az éghajlatváltozás mérsékléséért és az őshonos fajok megóvásáért. Vizeink mindannyiunk létének alapját képezik – fontos, hogy az értékeivel tisztában legyünk, és személyes élményeken keresztül kötődjünk hozzájuk. Ezért is ajánlják kicsiknek és nagyoknak egyaránt a Vízipók-csodapókot.

A film digitális felújítása több mint fél éven át tartott, amely során kockánként távolították el az egyenetlenségeket, festékhibákat, de a színeket is felfrissítették. „A felújítás után szebb lett a film, mint eredeti formájában” – jegyezte meg a Kecskemétfilm igazgatója, a film producere, Mikulás Ferenc. Az alkotás 35. évfordulója alkalmából digitálisan felújítva 2019. április 18-án kerül a mozikba a Mozinet forgalmazásában.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com