Hírek

Premierdátumok, csúszások és sorozatfolytatások – Mi mikor érkezik?

Később jön a Dűne, premierdátumot kapott az Elvis Presley-film és Guy Ritchie legújabb alkotása, valamint a Showtime három sorozatáról is tudjuk már, mikor is térnek vissza. Áttekintés egy-két fesztiválhírrel megtoldva.

Denis Villeneuve sztárparádéval érkező Dűne feldolgozása később érkezik a mozikba. Bár a hír koránt sem örömteli, azért annyira megijedni sem kell, hiszen mindössze arról van szó, hogy a Warner Bros. 2020 novemberéről decemberre csúsztatta az alkotást. Emellett azt is bejelentették, hogy a film IMAX-változatban is elérhető lesz a nézőknek – írja a Collider.

Dűne-sorozatot is rendez Denis Villeneuve

A nagy zenés életrajzi-hullámból szinte elképzelhetetlen volt, hogy kimaradjon Elvis Presley. Az ikonikus sztárról Baz Luhrmann készít filmet. Címe igaz egyelőre nincsen, premierdátuma azonban végre lett. A filmet 2021. október 1-jén tervezi mozikba küldeni a Warner Bros. stúdió. A főszerepet Austin Butler játssza majd, a zenész menedzserét pedig Tom Hanks. Vajon lesz-e annyira sikeres a film mint a Bohém rapszódia vagy a Rocketman?

A legnagyobb hangemberek – Zenészek életrajzi filmjei

Végre azt is tudjuk, hogy mikor érkezik Guy Ritchie legújabb darabja, a The Gentlemen. A remélhetőleg a rendezőtől megszokott pörgős ütemű krimi-thriller egy brit drog báró és egy amerikai milliárdos család ügyleteiről szól. És csak 2020 januárjáig kell várni rá. A film egyébként olyan nevekkel dolgozik, mint Matthew McConaughey, Colin Farrell, Hugh Grant és Henry Golding. A projekt korábbi címe Bush volt, de minket nem nagyon izgat, milyen címen fut a mű, csak legyen olyan minőségű, mint az U.N.C.L.E. embere.

Nem csak a mozis vonalon történtek azonban bejelentések: a Showtime három sorozatáról is hírt adott. A Ray Donovan 7. évada november 17-én, a Shameless 10. évada november 3-án, míg a Kidding (Most nevess!) 2. évada szintén november 3-án indul a csatornán.

Ezeket a sorozatokat kaszálják el 2019-ben – rendes befejezés ide vagy oda

Végezetül két A-listás fesztiválról is hírek érkeztek. Azt eddig is tudtuk, hogy Scorsese Irishman című gengszterfilmje nyitva a New York-i Filmfesztivált, most az derült ki, hogy amolyan keretet képezve Edward Norton Motherless Brookyln című adaptációja zárja azt. A színész 2. nagyjátékfilmje a modern Brooklynt ülteti át egy neonoir, 50-es évekbeli képmásába. Az ősz végén a Netflixre is felkerülő Irishman pedig Londonban zárja a filmfesztivált, ezzel együtt ekkor ünnepli a nemzetközi premierjét is. Reméljük a végeredménnyel már maga a rendező is elégetett lett.

The Irishman – Megérkezett a hivatalos előzetes

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..