Hírek

Premierdátumot és egy kis újraírást is kapott a Bond 25

Bejelentették a Bond 25 premierdátumát, amelyben még Daniel Craigé a főszerep. A film forgatókönyve azonban kap egy kis kozmetikázást Scott Z. Burns segítségével – írja a Collider.

2020. április 8-án érkezik a 25. James Bond-film, amely már jó ideje Bond 25 címen fut, és korántsem tudhat egyszerű időszakot maga mögött. Nagyon sokáig ment azon a találgatás, hogy egyáltalán visszatér-e Daniel Craig, vagy már most új Bond után néznek az alkotók. Craig – aki korábban már négy nagyjátékfilmben játszotta el a 007-es ügynököt, utoljára a 007 Spectre: A Fantom visszatérben – jó ideig azt vallotta, hogy nem szerepel több Bond-filmben. Aztán mégiscsak változott a véleménye.

Később a rendezői szék betöltése okozott hosszabb fejtörést, egymást váltották a jelöltek, míg végül nem kis meglepetésre Danny Boyle lett a befutó. Boyle azonban egyelőre meg nem erősített okok miatt otthagyta a projektet. Helyét az a Cary Joji Fukunaga vette át, akitől A törvény nevében első évadát, a Beasts of No Nationt vagy a Netflixes Maniac című sorozatot láthattuk. Nem mellesleg pedig az Az forgatókönyvét is ő írta.

És ha már forgatókönyv. A Bond 25 eredetileg Neal Purvis és Robert Wade tollából született meg, de nem teljesen kettejük munkája kerül a filmvászonra. Hiába a relatíve szűkös határidő, hiszen a hivatalos forgatás idén áprilisban kezdődne meg, a készítők úgy döntöttek, hogy külsős segítséget hívnak. Scott Z. Burns fogja átdolgozni a meglévő forgatókönyvet: a tervek szerint 4 hét alatt.

Burns nem először finomít nagyszabású filmeken. Az Ocean’s Twelve – Eggyel nő a tét, a Szárnyas fejvadász 2049, a Zsivány Egyes vagy anno A Bourne-ultimátum se lenne nélküle ma az, ami.

Hogy a megannyi változtatás és utolsó előtti pillanatos kozmetikázás végül jót tesz-e a filmnek, az majd jövő tavasszal kiderül.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.