Hírek

Premierdátumot és egy kis újraírást is kapott a Bond 25

Bejelentették a Bond 25 premierdátumát, amelyben még Daniel Craigé a főszerep. A film forgatókönyve azonban kap egy kis kozmetikázást Scott Z. Burns segítségével – írja a Collider.

2020. április 8-án érkezik a 25. James Bond-film, amely már jó ideje Bond 25 címen fut, és korántsem tudhat egyszerű időszakot maga mögött. Nagyon sokáig ment azon a találgatás, hogy egyáltalán visszatér-e Daniel Craig, vagy már most új Bond után néznek az alkotók. Craig – aki korábban már négy nagyjátékfilmben játszotta el a 007-es ügynököt, utoljára a 007 Spectre: A Fantom visszatérben – jó ideig azt vallotta, hogy nem szerepel több Bond-filmben. Aztán mégiscsak változott a véleménye.

Később a rendezői szék betöltése okozott hosszabb fejtörést, egymást váltották a jelöltek, míg végül nem kis meglepetésre Danny Boyle lett a befutó. Boyle azonban egyelőre meg nem erősített okok miatt otthagyta a projektet. Helyét az a Cary Joji Fukunaga vette át, akitől A törvény nevében első évadát, a Beasts of No Nationt vagy a Netflixes Maniac című sorozatot láthattuk. Nem mellesleg pedig az Az forgatókönyvét is ő írta.

És ha már forgatókönyv. A Bond 25 eredetileg Neal Purvis és Robert Wade tollából született meg, de nem teljesen kettejük munkája kerül a filmvászonra. Hiába a relatíve szűkös határidő, hiszen a hivatalos forgatás idén áprilisban kezdődne meg, a készítők úgy döntöttek, hogy külsős segítséget hívnak. Scott Z. Burns fogja átdolgozni a meglévő forgatókönyvet: a tervek szerint 4 hét alatt.

Burns nem először finomít nagyszabású filmeken. Az Ocean’s Twelve – Eggyel nő a tét, a Szárnyas fejvadász 2049, a Zsivány Egyes vagy anno A Bourne-ultimátum se lenne nélküle ma az, ami.

Hogy a megannyi változtatás és utolsó előtti pillanatos kozmetikázás végül jót tesz-e a filmnek, az majd jövő tavasszal kiderül.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya