Hírek

Premierdátumot és eszméletlen jó előzetest kapott a Black Mirror 5. évada

3 új történettel érkezik a Netflix egyik legjobb sorozatának új, 5. évada. Az előzetes alapján pedig ismét brutálisan jó Black Mirror folytatásra számíthatunk június 5-től.

5. évadához érkezett a Black Mirror, amelyet közel egy hónapon belül már meg is nézhetünk. Az új csokorban három alkotás érkezik ezúttal. A tematika pedig most sem változik: az emberi kapcsolatokat, az élet-halál kérdéskörét és mindenek felett a modern kor technológiai vívmányainak árnyoldalait teszi a fókuszba a Netflix.

A sorozat egyébként önmagában is elég nagyot szólt: önálló történeteivel, komoly sztárok bevonásával és olyan világok megteremtésével érintettek meg nézők millióit, amelyek érdekesek, elgondolkodtatóak és sokszor depresszívek. A technológia uralma a világunk felett megannyi féle képpen jelent meg korábban is, ám a készítők mégis tavaly értek a tematika csúcsára, amikor interaktív filmet készítettek.

A Bandersnatch címre keresztelt alkotás ha nem is elsőként, de ilyen széles körű nézőtábort tekintve talán egyedüliként kérdőjelezte meg a TV nézés jövőjét és adott alternatívát a hiperaktív befogadói közösségre. A filmben jelenetenként lehet választani, hogy mit is csináljon legközelebb a főszereplő. Interaktív anyag pedig interaktív kritikát kívánt tőlünk is.

A Black Mirror most visszaevez a konvencionálisabb vizekre és a sorozat 5. évadában olyan alkotókat hoz el nekünk, mint Miley Cyrus, a Bosszúállókból ismert Anthony Mackie vagy mindenki kedvenc Moriarty professzora, Andrew Scott. Az előzetes pedig pontosan olyan jó értelemben zavaros, zsúfult és elborult, amilyennek az évadot is várjuk.

A Black Mirror tehát június 5-én folytatódik újabb zsigeri, elgondolkodtató és megrázó történetekkel és nagy sztárokkal.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..