Hírek

Megvan, mikor érkezik a Legendás állatok 3.

A rajongóknak türelemmel kell lenniük, a Legendás állatok-sorozat harmadik részére ugyanis még két évet kell várni.

A Warner Bros. bejelentette J.K. Rowling Harry Potter-előzménysorozatának következő epizódját. Az eredetileg ötrészesre tervezett széria harmadik felvonására egészen 2021. november 12-ig kell várni. A premierdátum azért lehet meglepő, mert az első és második felvonás között két év telt el, itt pedig hármat terveznek eltölteni a készítők– az ütem tehát lassul. Toby Emmerich, a Warner producere a döntést azzal indokolta, hogy

az alkotóknak így lesz idejük realizálni a kreativitásukat, hogy a legjobb filmet gyárthassák a rajongóknak.

A varázsvilágba való visszatéréshez mindenképpen kell egy átgondolt szkript, mert a Grindelwald bűntetteinek keresztelt második filmet is sokan kifogásolták – ironikus módon – a fantáziátlansága miatt. Nemcsak az volt a gond, hogy a Harry Potter-sztorik kontinuitását megtörő eseményeket raktak a filmbe (elfeledett Dumbledore-tesó felbukkanása, McGalagony fiatalon stb.), hanem egyelőre a cél sem világos. A második film során még mindig nem tiszta, milyen ívet szeretne leírni ez a történet: elkápráztattak eddig New York és Párizs varázslóvilágával, de átélhető dramaturgiát és emlékezetes karaktereket nem prezentáltak.

Már csak anyagi okokból is össze kell szedniük magukat a Warnernél, ugyanis a Legendás állatok első részét még elvitte a Harry Potter-láz, de a Grindelwald bűntettei már korántsem volt akkora siker. 814 millió után 653-ra esett vissza a nemzetközi összbevétel: ez még mindig brutálisan sok pénz, de a nézők elpártolását is erősen jelzi.

Még nem jelentették be a színészgárdát, de számíthatunk az előző film főszereplőinek visszatérésére, valamint Johnny Depp és Jude Law mint Grindelwald és Dumbledore felbukkanására. A forgatás feltehetően jövő tavasszal veszi kezdetét, gyaníthatóan az előző két filmet jegyző David Yates vezényletével.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com