Hírek

Premierdátumot kapott a Tolkien-film

Premierdátumot kapott J.R.R. Tolkien életrajzi filmje. A Tolkien május 10-én kerül az amerikai mozikba, főszerepben Nicholas Hoult.

Lévén a populáris és fantasy kultúra egyik legnagyobb alakja, csak idő kérdése volt, mikor is kerül mozivászonra Tolkien élete. Az alkalmat végül a Fox ragadta meg, a forgatások pedig már 2017 legvégén befejeződtek. A várakozásnak azonban vége, pár hónap, és mozikba kerül az ikonikus íróról készült életrajzi alkotás, a Tolkien – írja a comingsoon.

A filmet az eredeti tervekkel ellentétben végül nem James Strong, hanem a ciprusi Dome Karukoski rendezte. A forgatókönyvet pedig David Gleeson és Stephen Beresford írták. A film a fiatal Tolkientól indul, amikor az barátokra lel az iskolában. Az első világháború azonban mindent megváltoztat az életében. A Tolkien természetesen az író legismertebb könyveinek megszületését is bemutatja majd Nicholas Hoult tolmácsolásában.

A filmben szerepel még Lilly Collins, Anthony Boyle, Pam Ferris és Craig Roberts.

Bár kétségtelen, hogy az elkészült filmek révén a A Gyűrűk Ura és A hobbit Tolkien leghíresebb művei, az író megannyi további varázslatos és izgalmas könyvvel is jelentkezett pályafutása során: ezek például a Beren és Lúthien, a Kullervo története, a Karácsonyi levelek, A szilmarilok vagy A hobbit művészete.

Olvas el a Gyűrűk Ura és A hobbit filmtrilógiájának összehasonlítását is!

A Tolkien május 10-én kerül az amerikai mozikba, magyar forgalmazásról egyelőre nem tudni, de reménykedni mindig lehet.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés