Hírek

Premierdátumot kapott Aaron Sorkin sztárparádéval érkező, hányattatott sorsú filmje

Az Oscar-díjas Aaron Sorkin egy évtizede tengődő projektje, a The Trial of the Chicago 7 végre tényleg sínen van: a dráma premierdátumot kapott, az impozáns szereplőgárda pedig Michael Keatonnal egészült ki a napokban – írja a Collider.

Sorkin elsősorban íróként jelentős, hiszen olyan alkotások forgatókönyveit köszönhetjük neki, mint az Egy becsületbeli ügy – amelyből egyébként Alec Baldwin főszereplésével tv film készül –, a Pénzcsináló, a Social Network – A közösségi háló (ezért kapott Oscart) vagy a Steve Jobs. Egyszer került azonban már a kamera mögé is, amikor 2017-ben az Elit játszma során beült a rendezői székbe. Most pedig úgy tűnik, megint duplázhat az alkotó, hiszen

ő írja és rendezi is a The Trial of the Chicago 7 című drámát.

A produkció egyébként nem igazán jött össze egyszerűen vagy hamar. Az író már 2008-ban megalkotta a film forgatókönyvének első változatát, sokáig pedig úgy tűnt, hogy a több éves projekt végül Steven Spielberg személyében talál rendezőre. Később Paul Greengrass és Ben Stiller neve is felmerült, velük azonban az anyagiak terén nem sikerült megegyezni.

Eleinte az Amblin Partnersnél volt a film, mostanra azonban a Paramount Pictures égisze alatt készülhet tényleg el. Sorkin ráadásul egy lenyűgöző szereplőgárdát verbuvált össze: Michael Keaton mellett szerepel majd a filmben Sacha Baron Cohen, Eddie Redmayne, Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen, William Hurt, Mark Rylance, Yahya Abdul-Mateen II, Jeremy Strong és Frank Langella.

A tárgyalótermi dráma valós eseményeket dolgoz fel. 1968-ban hét embert összeesküvéssel vádoltak meg a Chicagóban folyó demonstrációk idején.

A filmet várhatóan Chicagóban és New Jersey-ben forgatják majd, az alkotás pedig 2020 októberének elejére kerülhet a mozikba.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com