Hírek

Premierdátumot kapott két várt spin-off sorozat is

A Trónok harca véget ért már, a The Walking Dead még tovább menetel, egy közös azonban van bennük: újabb spin-off sorozattal fognak kiegészülni a jövőben. Hogy a közeli vagy a távoli jövőben, az derült ki most.

The Walking Dead: World Beyond

Noha a The Walking Dead már-már lassan a címadó élőhalott frissességével rendelkezik, megvan a rajongóinak az a keménymagja, akik miatt az AMC nem hajlandó elengedni az apokaliptikus világot. Öt éve a Fear the Walking Deaddel bővült a zombik sorozatos univerzuma, idén pedig egy újabb spin-offot várhatunk. Most már azt is pontosan tudjuk, hogy mikor.

A The Walking Dead: World Beyond maga mögött hagyja a zombiapokalipszis túlélőit, hogy azokra koncentráljon, akik már a felbolydult világba születtek. A főszereplői így elsősorban a fiatalok lesznek, különösképp az Alexa Mansour és Aliyah Royale alakította testvérpár. Rajtuk kívül Annet Mahendrut, Nicolas Cantut, Hal Cumpstont és Nico Tortorellát láthatjuk még a sorozatban. Az Emmy-díjas Julia Ormond a CRM-ként ismert, titokzatos szervezet vezetőjét alakítja majd.

A sorozat készítői Scott M. Gimple és Matt Negrete, a pilotepizódot Jordan Vogt-Roberts, a Kong: Koponya-sziget rendezője rendezte. Ahogy a Collider írja, a World Beyond premierje idén április 12-én lesz Amerikában, rögtön az anyasorozat tizedik évadjának záróepizódja után. Ami ennél érdekesebb, hogy az AMC ezt a sorozatot nem tervezi a végtelenségig nyújtani: azt is bejelentették, hogy a posztapokaliptikus fiatalok csupán két évadnyi történetet kapnak.

House of the Dragon

Valószínűleg nem túlzás azt állítani, hogy a Trónok harca zárása nem nyerte el a rajongók tetszését. Ennek ellenére az eltagadhatatlan, hogy a sorozat megkerülhetetlen jelenség lett, amelynek a neve sokáig egyet jelentett a minőséggel. Miközben a világ azt lesi, hogy melyik alkotás tölti be a Trónok harca után maradt űrt, az HBO egyáltalán nem akarja háta mögött hagyni George R. R. Martin gondosan felépített világát.

Tavaly nyáron már meg is kezdték egy olyan spin-off sorozat forgatását, amely több ezer évvel az anyasorozat előtt játszódott volna, főszerepben Naomi Watts-cal. Hiába készültek el azonban a pilottal, az végül nem nyerte el az HBO fejeseinek tetszését, és a terv a kukában landolt. Casey Bloys, az HBO programigazgatója erről annyit mondott a Varietynek: „A pilotok hol összejönnek, hol nem. Most is az utóbbi történt. Nem volt egyetlen kifejezett probléma, amire foghatom.

Ugyanakkor méltatta Martin társalkotójának, Jane Goldmannek a munkáját. Goldmanre hárult a feladata, hogy megalkosson egy olyan világot, amely Martin eredeti munkáiban nem létezett, hiszen annyival a Trónok harca előtt játszódott volna. Egy másik spin-off sorozatuk is készülőben van azonban, amely jóval kevesebb teremtést igényel, főleg azért, mert ahogy az anyasorozat, úgy ez is adaptáció lesz.

A House of the Dragon csupán háromszáz évvel előzi meg a Trónok harcát, a Tűz és vér című kötetet veszi alapul. Martin ebbe a spin-off sorozatba is besegít, Ryan Condallal dolgozik rajta együtt. A történet a sárkányt címerül választó Targeryanekről szól majd. Bloys szerint 2022-ben láthatjuk majd a House of the Dragont. Ennél pontosabb dátumot nem tudott mondani, de ez jó jel azoknak, akik visszavágynának még Westerosba.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com