Hírek

Premierek törölve: jövőre mutatják be a gigaprodukciók jó részét

A Disney, a Paramount és több más stúdió is bejelentéseket tett a premierekre vonatkozóan. Van, amit 2021-ben mutatnak be, van, amit meg nem tudni, mikor. Helyzetjelentés.

Mivel a COVID-19 fertőzés terjedése továbbra is aggasztó az USA-ban, a Disney csütörtökön bejelentette, hogy határozatlan időre elhalasztja Niki Caro Mulan-filmjének premierjét. Ezzel a nyári kasszarobbantás reményei végleg szertefoszlottak – tudtuk meg a The Wrap cikkéből.

Ezen túlmenően

törölték az Avatar-folytatások és a Star Wars-filmek bemutatóinak tervezett dátumait is.

Az Avatar 2. jó eséllyel a 2021-es esztendő legnagyobb durranás lehetett volna, de Cameron művét jelen állás szerint 2022 decemberében láthatjuk leghamarabb. A következő Star Wars-film premierje pedig előreláthatóan 2023 decemberében lesz.

A Disney, a 20th Century Studios és a Searchlight szeptemberben és októberben megjelentetni kívánt filmjei is csúszni fognak, köztük a sokak által várt The French Dispatch Wes Andersontól, amelyet a Searchlight határozatlan időre félretett. Augusztus 7-ről december 4-re került a 20th Century The Empty Man című filmjének bemutatója. A Disney döntése alapján Ridley Scott The Last Duel-jét is majd egy évvel később vetítik: 2020 karácsonyáról 2021. október 15-re került át a dátum. A pandémia előtt bizonytalan időre mellőzött Új mutánsok bemutatásáról továbbra is augusztus 27. a hazai dátum. De mérget azért ne vegyünk erre sem. Az eredetileg idén áprilisban kiadni kívánt Antlers című horror mozikba küldését 2021. február 19-re halasztották.

A Mulan mellett a időpont huzavona egyik legnagyobb vesztese a Tenet. A három dátumvariáció (július 17., július 31., augusztus 12.) után bizonytalan időre félretett produkció kapcsán a Warner Bros. nyilatkozata minden eddiginél zavarosabbnak tűnik.

A legutóbbi közlemény szerint idén „valamikor” bemutatnák, de szokatlan formában

(hogy ez mit takarhat?), nyitva hagyva annak a lehetőségét, hogy nem egyszerre engednék a világ összes filmszínházába . De az is lehet, hogy mindenhol máshol előbb levetítik, mint Amerikában. Sőt, az is előfordulhat, hogy országosan sem lesz egységes a stratégia. Nesze semmi.

A fenti premierek elodázása a Paramount háza táján is fejvakarásra késztette a döntnököket. A Joblo beszámolója szerint úgy határoztak, hogy ez év karácsonyáról 2021 júliusáig tolják el a kultikus, 1986-os Top Gun kései folytatása, a a Top Gun: Maverick a bemutatóját. A Hang nélkül 2. pedig 2021. április 23-án kerül a nagyérdemű elé.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com