Hírek

Primanima 2019: Van egy tuti animációs filmed? Nevezz most!

Megindult a nevezés az idén október 30. és november 2. között tartandó Primanima Animációs Fesztiválra.

A nyolcadik alkalommal megrendezett Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztiválon pályakezdő alkotók mutathatják be legfrissebb munkáikat. A Primanimára 2017 januárja óta készült, 25 percnél nem hosszabb animációs diák-, diploma-, elsőfilmek és gyerekfilmek nevezését várják a szervezők. Az új szabályzat szerint a gyerekfilmes versenyben az egyetlen feltétel, hogy a nevezett film rendezője nem lehet idősebb 40 évnél.

A fesztivál ebben az évben kiemelten várja az animációs dokumentumfilmeket. A fesztivál rövid- és gyerekfilmes zsűrije idén is nemzetközi animációs és filmes szakemberekből áll, de külön véleményezi a filmeket a hangmérnökök PrimaSound zsűrije, illetve a civilekből álló PrimAlter zsűri is. A fesztivál nagydíja mellett több elismerést is kiosztanak, például a George Pal-díjat a legígéretesebb magyar animációs tehetségnek, a Macskássy Gyula-díjat a legnépszerűbb magyar animációnak, vagy a Csermák Tibor-díjat a közönség körében legnépszerűbb magyar gyerekfilmnek. De díjazzák még többek közt a legjobb elsőfilmet, diplomafilmet és vizsgafilmet is.

Magyar Filmszüret: A magyar animáció története 10 lépésben

A Primanimára sok rendező kíséri el a filmjét, a hazai animációs iskolák hallgatóin és a fiatal magyar alkotókon kívül több külföldi versenyfilm készítője is részt vesz a négynapos fesztiválon, akikkel a Primanima barátságos hangulatú közönségtalálkozóin lehet megismerkedni. A rövidfilmes versenyprogramok mellett az érdeklődők idén is több új nemzetközi egész estés animációs filmet láthatnak, valamint szakmai kerekasztal-beszélgetéseken és mesterkurzusokon vehetnek részt.

Délelőttönként a Primanima Animációs Játszóház és a gyerekfilmek vetítése várja a legkisebbeket és a családokat. A Primanima kiemelt figyelmet szentel a feltörekvő magyar zenekarok bemutatásának is, akik esténként lépnek fel.

A fesztivál ideje alatt nemzetközi filmkészítő workshopot tart Ducki Tomek lengyel–magyar animációs rendező (interjú), valamint alkotótársa, Gina Thorstensen norvég képzőművész, illusztrátor és animátor, melyre külföldről is jelentkezhetnek a fiatal alkotók.

Akik macskát fogtak – A magyar animáció örökzöldjei

A részletes kategórialista és nevezési szabályzat a Primanima oldalán olvasható, maga az űrlap pedig itt. A nevezés határideje 2019. július 31.

Avatar

Sajtóközlemény

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..