Hírek

Droggal szuperképességet, de csak 5 percre – Project Power előzetes

project-power

Nem szuperhősös, hanem szuperképességes film érkezik a Netflixre Jamie Foxx-szal és Joseph Gordon-Levittel. A Project Power már augusztus 14-én debütál, felcsigázásképp pedig megérkezett az első előzetes. 

Szinte hihetetlen, de még mindig nem untak rá az emberek a szuperhősökre, a filmkészítőknek ezért egyre újabb ötleteket kell kitalálniuk, hogy valami eredetit kitaláljanak. Ezúttal az Idegpálya készítő rukkoltak elő újdonsággal. Henry Joost és Ariel Schulman rendezőpáros jött elő új filmmel a témával. A Project Power pedig a szuperhősök helyett a szuperképességekre helyezi a hangsúlyt.

A helyszín ezúttal New Orleans, ahol az utcán egy új drogról beszélnek, ami 5 percre szupererőt ad. A csavar: sosem tudod előre, milyet. Van, akinek golyóálló bőr jut, másoknak láthatatlanság, néhányan viszont valamilyen halálos képességhez jutnak. Az egyre kaotikusabb helyzetben a helyi zsaru (Joseph-Gordon Levitt) összeáll egy tini dílerrel és egy veterán katonával (Jamie Foxx), hogy megtalálják, ki a felelős a társadalom alapjait megroppantó szer létrehozásáért és elterjesztéséért.

Az előzetes alapján a Project Power tényleg szupernek ígérkezik.

Remek kérdéseket vet fel (igazából mennyiben más ez, mint a kokain?), ugyanakkor a tempója nem hagy kétséget afelől, hogy ez egy velős akciófilm lesz. Szerencsére nem is kell sokat várni a filmre, a Project Power ugyanis már augusztus 14-én megérkezik a Netflixre, legalábbis Amerikában. A hazai premier egyelőre ugyan nem ismert, de a korábbi tapasztalatok alapján nem kell majd sokat várni itthon sem a filmre.

Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya