Hírek

Pusztai Ferenc: „Megváltozott a filmek kezelése”

Jelenet az Out című filmből

Pusztai Ferenc Kristóf György Out (a képen) című filmje kapcsán beszélt a készülő filmekről és a Magyar Nemzeti Filmalap jótékony hatásairól.

A producer arról beszélt, hogy a tervek szerint pár hónapon belül moziba kerülhet és megkezdheti fesztiválkörútját a Lajkó, cigány az űrben című komédia is, amit a szintén elsőfilmes Lengyel Balázs rendez, illetve figyelhet a közönség Pálfi György az Úr hangja című egész estés mozijára is, amely Stanislaw Lem azonos című regénye alapján készült.

A forgatókönyv-fejlesztés vége felé járnak Zomborácz Virág második nagyjátékfilmjénél, amelynek forgatása jövő év elején kezdődhet, továbbá Árpa Attila Holtomiglan című filmjének forgatása is rövid időn belül elindulhat.

A producer beszélt arról is, hogy a Magyar Nemzeti Filmalap létrejöttével megváltozott a filmek kezelése, és egy egészen másfajta rendszer alakult ki, amelynek pozitív eredménye és hozadéka, hogy nagy változás indult el a magyar filmek világában.

„Szerintem nem új filmrendezők és új filmnyelv született, hanem a meglévő tehetségek és kreatív energiák ebben az új rendszerben jobban irányítva, több és jobb anyagi háttérrel dolgozhatnak” – mondta a producer. Úgy vélte, az átgondolt elvárások miatt jobb lehetőségek kínálkoznak, jobb a kiválasztódás rendszere is, az olyan kezdeményezések pedig, amilyen az inkubátorprogram, egyenesen példaértékűnek számítanak a nemzetközi színtéren is.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com