Hírek

Pusztítás japán módra – Godzilla Minus One előzetes

godzilla-minus-one

Befutott a nagy előzetese a legújabb Toho-féle Godzilla filmnek, amivel a cég ismét visszanyúl a gyökerekhez bemutatva miről is szól igazán ez a sorozat.

A Godzilla franchise az utóbbi években az aranykorát éli. Az elmúlt 10 évben nem kevesebb, mint 7 Godzilla film debütált (Warnertől és Tohotól egyaránt), ráadásul jövőre érkezik a Monarch: Legacy of Monsters című sorozat az Apple TV+ gyártásában és új mozifilm is várható Godzilla x Kong: The New Empire címen, ami a 2019-es Godzilla Kong ellen folytatása lesz ismét Adam Wingarddal a rendezői székben. Viszont előtte még idén év végén érkezik a japán és amerikai mozikba egyaránt a legújabb élőszereplős Toho Godzilla film, a Godzilla Minus One.

Ez a film a Toho régóta futó szörnyes sorozatának a 37. része, ami nem mellesleg az idei Tokyoi Nemzetközi Filmfesztivál zárófilmje is volt.

A történet ismét a második világháborúból ébredező Japánt teszi meg helyszínéül, ahol a semmiből lecsap egy ismeretlen hüllőszerű szörnyeteg, ami égtelen rombolást hagy amerre jár. Az alkotók bevallottan el akartak határolódni az egyre zsúfoltabb és rajzfilmszerűbb amerikai adaptációktól és vissza akartak nyúlni az eredeti 1954-es első film szellemiségéhez és hangulatához.

A filmet egy elismert CG animátor és VFX művész, Takashi Yamazaki írta és rendezte, aki korábban CG animéken dolgozott. A főbb szerepeket Ryunosuke Kamiki, Minami Hamabe, Yuki Yamada, Munetaka Aoki, Hidetaka Yoshioka, Sakura Ando és Kuranosuke Sasaki fogják betölteni.

A Godzilla Minus One japán premierje november 3-án volt, nemzetközi premierje december 1.-én lesz. Magyar bemutatódátum még nincs.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!