Hírek

Lángok és kiváltságosok – Újabb ígéretes sci-fi a Mentőexpedíció és a Logan Oscar-jelölt alkotójától

Fotó: Vogue

Úgy tűnik, a Hatalmas kis hazugságok után Reese Witherspoon megint jó lóra tesz… ezúttal egy más műfajban.

A hírek szerint az Oscar-díjas Reese Witherspoon már elkötelezte magát Simon Kinberg (több X-Men film írója és a Mentőexpedíció Oscar-jelölt producere), egyelőre még csak nagyon előkészületi fázisban létező projektjéhez, ami a hollywoodi stúdiók érdeklődését is felkeltette, akik most egymásra licitálva próbálják megszerezni a készülő produkciót.

Az egyelőre Pyros munkacímen futó mozi Thomas Pierce 2018-ban, a The New Yorker magazinban megjelent novelláján alapul (a novella címe Tardy Man). Középpontjában egy jövőbeli nagyvállalat speciális alkalmazottai állnak, akiket egy, a gerincükhöz csatolt tűzálló ruha borít. A feladatuk, hogy megmentsék a gazdagok, lángokban álló házaiból a tulajdonos számára legfontosabb tárgyakat. A küldetéstől soha, semmilyen körülmények között nem térhetnek el, még akkor sem, ha emberi élet kerül veszélybe. Egyikük azonban megszegi a szabályt…

Mivel a novella főszereplője férfi, még nem tudni, Witherspoon milyen szerepet kap majd a filmben, de elképzelhető, hogy a filmben a férfi karaktert egy nőire cserélik.

Az azonban biztos, hogy a sci-fi terén elég járatlan színésznő nagyon hisz a produkcióban, amelyben producerként is részt vesz majd Kinberg, Lauren Neustadter (Hatalmas kis hazugságok) és Audrey Chon (Elcserélt életek, Twilight Zone) oldalán.

Egyelőre még kérdéses, hogy mikor kezdődnek meg a további munkálatok, hisz Kinberg épp a 355 című kémthrilleren dolgozik Jessica Chastainnel és Penélope Cruzzal és Diane Kruegerrel, Witherspoon pedig egy újabb minisorozatot készít (Little Fires Everywhere), és a naptárában ott szerepel még a Doktor Szöszi harmadik epizódja is.

Németh Barna

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg egy könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében filmekkel és sorozatokkal foglalkozik, azon belül is elsősorban fesztiválokkal és a függetlenekkel.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..