Hírek

Hamarosan jön a Tarantino-doku – QT8: The First Eight előzetes

A ’90-es évek egyik legnagyobb hatású rendezőjéről is dokumentumfilm készült. Quentin Tarantino nyolc filmjének munkásságáról értekeznek kollégái.

Nem reformálta meg a filmművészetet, csupán történeteket mesél úgy, ahogy azokat kell – állította Christoph Waltz. Az osztrák színészt a szűkebb európai ismertségből ragadta át a világhírbe Quentin Tarantino a Becstelen brigantyk zsidóvadász Hans Landájának szerepével. Waltz két Oscart is bezsebelt a rendezővel közös munkái során, de nem minden hatást lehet díjakban mérni.

Komoly ráhatása volt olyan emberek karrierjére, akik letértek az útról, vagy igazán még rá sem léptek a kollaboráció előtt.

Tim Roth, Michael Madsen, Zoe Bell és Eli Roth mellett olyan nagy öregek is megszólalnak a dokumentumfilmben, mint Kurt Russell, Samuel L. Jackson, Bruce Dern vagy a nemrég elhunyt Robert Forster.

A kulisszák mögötti infók és az eddig nem hallott történetek ugyanúgy repkednek, mint az ismerős információk. Már olvashattuk korábban is, hogy Diane Krugert a Becstelen brigantyk során nem Christoph Waltz, hanem maga Tarantino fojtogatta. Ezt most egyenesen a német színésznő tolmácsolásában hallhatjuk.

Tarantino hatásáról, munkamoráljáról, emberségéről is szó esik a QT8: The First Eight című filmben, mely az 1992-es Kutyaszorítóbantól a 2015-ben megjelent Aljas nyolcasig tekinti át a direktor életművét. A doku december 3-án debütál a mozikban, streaming-szolgáltatókon és VOD-n.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..