Hírek

Hamarosan jön a Tarantino-doku – QT8: The First Eight előzetes

A ’90-es évek egyik legnagyobb hatású rendezőjéről is dokumentumfilm készült. Quentin Tarantino nyolc filmjének munkásságáról értekeznek kollégái.

Nem reformálta meg a filmművészetet, csupán történeteket mesél úgy, ahogy azokat kell – állította Christoph Waltz. Az osztrák színészt a szűkebb európai ismertségből ragadta át a világhírbe Quentin Tarantino a Becstelen brigantyk zsidóvadász Hans Landájának szerepével. Waltz két Oscart is bezsebelt a rendezővel közös munkái során, de nem minden hatást lehet díjakban mérni.

Komoly ráhatása volt olyan emberek karrierjére, akik letértek az útról, vagy igazán még rá sem léptek a kollaboráció előtt.

Tim Roth, Michael Madsen, Zoe Bell és Eli Roth mellett olyan nagy öregek is megszólalnak a dokumentumfilmben, mint Kurt Russell, Samuel L. Jackson, Bruce Dern vagy a nemrég elhunyt Robert Forster.

A kulisszák mögötti infók és az eddig nem hallott történetek ugyanúgy repkednek, mint az ismerős információk. Már olvashattuk korábban is, hogy Diane Krugert a Becstelen brigantyk során nem Christoph Waltz, hanem maga Tarantino fojtogatta. Ezt most egyenesen a német színésznő tolmácsolásában hallhatjuk.

Tarantino hatásáról, munkamoráljáról, emberségéről is szó esik a QT8: The First Eight című filmben, mely az 1992-es Kutyaszorítóbantól a 2015-ben megjelent Aljas nyolcasig tekinti át a direktor életművét. A doku december 3-án debütál a mozikban, streaming-szolgáltatókon és VOD-n.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com