Hírek

Hamarosan jön a Tarantino-doku – QT8: The First Eight előzetes

A ’90-es évek egyik legnagyobb hatású rendezőjéről is dokumentumfilm készült. Quentin Tarantino nyolc filmjének munkásságáról értekeznek kollégái.

Nem reformálta meg a filmművészetet, csupán történeteket mesél úgy, ahogy azokat kell – állította Christoph Waltz. Az osztrák színészt a szűkebb európai ismertségből ragadta át a világhírbe Quentin Tarantino a Becstelen brigantyk zsidóvadász Hans Landájának szerepével. Waltz két Oscart is bezsebelt a rendezővel közös munkái során, de nem minden hatást lehet díjakban mérni.

Komoly ráhatása volt olyan emberek karrierjére, akik letértek az útról, vagy igazán még rá sem léptek a kollaboráció előtt.

Tim Roth, Michael Madsen, Zoe Bell és Eli Roth mellett olyan nagy öregek is megszólalnak a dokumentumfilmben, mint Kurt Russell, Samuel L. Jackson, Bruce Dern vagy a nemrég elhunyt Robert Forster.

A kulisszák mögötti infók és az eddig nem hallott történetek ugyanúgy repkednek, mint az ismerős információk. Már olvashattuk korábban is, hogy Diane Krugert a Becstelen brigantyk során nem Christoph Waltz, hanem maga Tarantino fojtogatta. Ezt most egyenesen a német színésznő tolmácsolásában hallhatjuk.

Tarantino hatásáról, munkamoráljáról, emberségéről is szó esik a QT8: The First Eight című filmben, mely az 1992-es Kutyaszorítóbantól a 2015-ben megjelent Aljas nyolcasig tekinti át a direktor életművét. A doku december 3-án debütál a mozikban, streaming-szolgáltatókon és VOD-n.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya