Hírek

Jövő héten lesz 32 éves a budapesti Queen koncert

1986 júliusában adta egyetlen vasfüggöny mögötti koncertjét a Queen. Erre az eseményre jövő pénteken filmvetítéssel és beszélgetéssel emlékeznek a budapesti Pólus moziban.

Noha ősszel jön mozikba a Bohém rapszódia, nem árt előtte kicsit itthon alapozni. Az együttes 1986 júliusában adott ugyanis koncertet az akkor még létező Népstadionban, természetesen telt ház előtt.

Az eseményről Zsombolyai János készített koncertfilmet Magic – A Queen Budapesten címmel, ami megörökített néhány legendás jelenetet a koncerten kívül is. Például, hogy Freddie Mercury meg akarta venni az Országház épületét, illetve hogy hogyan készült a Tavaszi szél vizet áraszt című népdal eléneklésére.

Nyerj velünk jegyet!

Az 1986-os filmet 2012-ben digitálisan felújították Hungarian Rhapsody – Queen – Live in Budapest címmel, és most a „születésnap alkalmából” kísérőprogramokkal együtt lehet megtekinteni a Pólus moziban.

Részletes program:

  • 19:00 Mihály György, a film producere köszönti a nézőket, majd rövid beszélgetés vele a koncert és a film kulisszatitkairól
  • 19: 25 Szabó Gergely “Szög” élőben muzsikál Queen-átiratokat zongorára
  • 19:45 filmvetítés – Hungarian Rhapsody – Queen – Live in Budapest 1986
  • A film után kerekasztal-beszélgetés: Szabó Gábor operatőr eredeti muszteréből bemutatunk 1-2 percet, majd vendégünk lesz a film két vágója, Pósán Zsuzsa és Miklós Mari, valamint Szabó Gábor operatőr. Moderátor: Gerebics Sándor filmrendező, rádiós műsorvezető.

Vegyél részt játékunkban! Az alábbi Facebook poszton írd meg kedvenc dalodat július 26. csütörtök délig, és nyerj páros jegyet a vetítésre!

Játék!Írdd meg nekünk kommentben, melyik a kedvenc Queen számod, és nyerj páros jegyet a jövő pénteki Hungarian…

Közzétette: Filmtekercs.hu – 2018. július 19., csütörtök

Címkék

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.