Hírek

R besorolású Öngyilkos osztag és más DC hírek

Sejthető, hogy a James Gunn rendezte The Suicide Squad komolyabb lesz, mint az elődje, de az Aquaman, illetve a The Flash is készül. DC hírcsomagunk.

Nyakunkon a DC képregényekből megszülető Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) és a Wonder Woman 1984 is. Előbbi februárban, utóbbi júniusban érkezik a mozikba. A nagyágyúk, vagyis Superman és Batman pedig készülődnek/alakulnak. Szinte hetente számolunk be mi is arról, hogy éppen ki az, aki csatlakozott Matt Reeves Batman filmjéhez.

Hasonló részletességgel számolunk be James Gunn Suicide Squad folytatásáról is. Legutóbb a forgatásról szivárogtak ki képek, most pedig a Variety értesülései szerint számíthatunk rá, hogy

az öngyilkos osztag új akciózása R besorolású lesz.

Az amerikai korhatárbesorolás leginkább a magyar 16-os és 18-as karika közé lőhető be, ami jelezheti, hogy bátrabb filmre számíthatunk.

Legutóbbi R besorolású siker a DC háza tájáról maga a Joker volt, de (a szakértők előrejelzése szerint) a már említett Ragadozó madarak is hasonlóan Restricted kategóriába kerül. A Deadpool első és második részének szárnyalása miatt a stúdiók egyre inkább megengedik maguknak a komolyabb és inkább felnőtteknek szóló filmeket (Logan).

Bárhogy is legyen, bízzuk a legjobbakat, hogy a The Suicide Squad ne a 2016-os film minőségi buktáját ismételje meg.

További hírek a DC háza tájáról a The Flash című film kapcsán érkeztek. A bejelentések szerint a filmet az Az filmek rendezője, Andy Muschietti dirigálja majd, illetve az Űrdongó forgatókönyvét is jegyző Christina Hodson írja majd. Az Igazság ligája univerzumához tartozó film főszereplője még mindig Ezra Miller, aki viszont jelenleg a Legendás állatok… aktuális részét forgatja. Ha a becslések helyesek a kamerák leghamarabb 2021 elején kezdenek el forogni, már ha a Warner és Miller ragaszkodnak egymáshoz.

Hasonló időpontra úszik az Aquaman 2 forgatásának kezdete is. A rendezői székben marad James Wan, illetve az első film forgatókönyvét író David Leslie Johnson-McGoldrick is marad íróként. A színészek közül is úgy tűnik, senki sem távozik, így továbbra is Jason Momoára számítunk Aquaman jelmezében. A premiert 2022 decemberére tervezik, így a forgatásnak szintén 2021 legelején el kell kezdődnie.

Ellenben a The Trench még keresi a rendezőjét.

Az első filmben megismert gyilkos szörnyetegek egy különálló horror spin-offot kapnak,

űamivel a stúdió még inkább meglovagolhatja az első Aquaman sikerét. A filmről egyelőre nem tudni többet.

Nagy Tibor

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya