Hírek

Ragályi Elemér lett az év operatőre

Ragályi Elemér lett az év operatőre és kapta meg az Illés György-díjat, valamint a rendezvény különdíját a 9. Aranyszem Operatőr Fesztivál pénteki díjátadó ünnepségén.

Az Aranyszem-díjat a játékfilm kategóriában Máthé Tibor érdemelte ki, a természetfilm kategóriában Tóth Zsolt Marcell, a televíziós sorozatok kategóriában pedig B. Marton Frigyes, Győri Márko és Babos Tamás vehette át a Műjégpálya dísztermében megtartott díjátadó esten – közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

Dokumentumfilm kategóriában Kiss Péter Rudolf, kisjátékfilm kategóriában Pohárnok Gergely nyerte el a díjat, míg zenés klip kategóriában Polgár Csaba, imagefilm kategóriában Mohi Sándor bizonyult idén a legjobbnak.

Ebben az esztendőben adták át először a Gattyán György által alapított különdíjat, amelyet első alkalommal Ragályi Elemér vehetett át.

Zákonyi S. Tamás, a Mafilm Nonprofit Zrt. elnök-vezérigazgatója a 20. század filmes eszközei közül néhány fénymérőt adott át azok régi tulajdonosainak, Andor Tamásnak, Koltai Lajosnak, Langmár Bélanak, Szabó Gábornak és Zsombolyai Jánosnak. A már elhunyt Illés György és Jankura Péter helyett hozzátartozóik vették át a fénymérőket.

A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával megrendezett Aranyszem Operatőr Fesztivál 2012 kurátorai Babos Tamás, Csukás Sándor, Fillenz Ádám, Gulyás Buda, Nagy András, Szalai András, Vecsernyés János operatőrök és Gattyán György producer voltak.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com