Hírek

Ralph Fiennes főszereplésével érkezik Edward Berger új filmje

Fiennes-Lithgow-Tucci-Rosselini

Ralph Fiennes a főszereplője a Conclave című Vatikánban játszódó filmnek, melyet a BAFTA-díjas Edward Berger rendez.

A Conclave Robert Harris azonos című könyvének adaptációja, így Edward Berger az Oscar-díjas Nyugaton a helyzet változatlan után ismét egy könyvet dolgozott át filmre. A német rendező ezúttal egy vallási témájú thriller filmet készített, mely a katolikus egyház egyik fő eseménye, a pápaválasztás körül forog.

A történet szerint az előző pápa halála után Lawrence bíborost (Ralph Fiennes) bízzák meg, hogy vezényelje le a konklávét, mely során a bíborosokból álló testület megválasztja az új pápát. Lawrence azonban hamar egy összeesküvés közepén találja magát, melyben a bíborosok saját céljaik elérése érdekében frakciókat alapítanak, a rivalizálás okán pedig a Sixtus-kápolna egy politikai hadszíntérré válik. A feszültség fokozódása során Lawrence rájön, hogy az előző pápának volt egy titka, amit neki muszáj megtudnia, mielőtt megválasztják az új pápát.

Az egy helyszínen játszódó történet remek lehetőséget ad egy izgalmas kamaradráma kibontakozására is,

tekintve, hogy a konklávét mindaddig nem hagyhatja el senki, amíg meg nem születik a döntés.

Kétségtelen, hogy van igény a Vatikánnal kapcsolatos fikciós filmekre. Példának okáért A két pápa és Az ifjú pápa is pozitív értékeléseket kapott. A Conclaveban Fiennes mellett még olyan elismert színészek is feltűnnek bíborosként, mint John Lithgow és Stanley Tucci, vagy épp egy nővér szerepében Isabella Rossellini.

A filmet már márciusban leforgatták, a Conclave pedig nemrégiben megtalálta fő USA-beli forgalmazóját, a Focus Featurest. Magyarországi forgalmazással kapcsolatban egyelőre nincs hír.

Antalovics Dániel

Antalovics Dániel az EKKE mozgóképkultúra és média szakán tanulta a filmkészítés fortélyait. A lélektelen filmeket megveti. Kedvencei a szürreális, a disztópikus és a társadalmi problémákat feszegető filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com