Hírek

Rasszizmus mellett még a szörnyek is?! – Látványos előzetest kapott a Lovecraft Country

lovecraft-country
Lovecraft Country

Az HBO új misztikus horror sorozata a Lovecraft Country augusztus közepén debütál. Az új előzetesben a földöntúli szörnyekkel ismerkedünk.


Hirdetés

Kevesebb, mint egy hónap van már csak a HBO új misztikus horror-fantasy sorozata, a Lovecraft Country bemutatójáig. A Jordan Peele (Tűnj el, Mi) és J.J. Abrams bábáskodása alatt készült sorozat megkapta a teljes értékű előzetesét.

A széria az 50-es évek Amerikájában játszódik, ahol Atticus Freemant (Jonathan Majors) követjük. Egy barátjával (Jurnee Smollett-Bell) és nagybácsijával (Courtney B. Vance) társulva keresztül autózza az országot eltűnt édesapját keresve. Az út során a rasszista terrorral és rejtélyes, de félelmetes szörnyekkel is meg kell küzdeniük – írja a Comingsoon.

Az előzetes alapján Atticus utazásában a valós-történelmi, vagyis az ötvenes évek Amerikája vegyül a misztikus – és talán egyenesen elképzelt – elemekkel. A sorozat megmutatott szörnyei (feltételezem) Howard Phillips Lovecraft regényei lapjairól léptek a film, pontosabban a sorozat vásznára.

Ha a Lovecraft Country képes manőverezni a könyv természetfeletti, -melletti és -alatti világa és a társadalmi valóság között, akkor nem csak látványos, de szellemileg is kielégítő sorozatra számíthatunk.

A sorozatot Matt Ruff azonos című 2016-os regényéből adaptálták.

A Lovecraft Country első epizódja augusztus 16-án debütál az HBO MAX-on, így reméljük rövidesen a magyar HBO GO-n is elérhetővé válik.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés