Hírek

Megvan, ki helyettesíti Kevin Spaceyt a tatárjárásos 1242-ben

Az 58 éves északír színész Cesareani pápai legátust, az 1242 egyik főszereplőjét alakítja.

Az RRR-ben és a Thor-filmekben szereplő Ray Stevenson kapta meg az antagonista szerepét az 1242: A nyugat kapujában című filmben, amelyet jelenleg is forgatnak Budapesten. A szerepet eredetileg Kevin Spacey játszotta volna, de miután a bejelentést közfelháborodás övezte a színészt ért szexuális zaklatási vádak miatt, a producerek tavaly eltávolították a projektből.

Stevenson nemrég SS Rajamouli Oscar-díjra jelölt RRR című meglepetésfilmjében játszotta a főgonoszt, ő volt Volstagg is a Thor-franchise-ban és szerepelt a Vikingek című tévésorozatban is. A színész olyan nevekhez csatlakozik a gigantikus koprodukcióban, mint az Oscar-jelölt Eric Roberts (Szökevényvonat), Michael Ironside (Top Gun), Neil Stuke (A nő kétszer), David Schofield (Gladiátor), Jeremy Neumark-Jones (Tagadás) és Genevieve Florence (Avenue 5) mellé.

A Deadline ismertetője szerint a történelmi akció-dráma Esztergom várának mélyen spirituális emberét (Neumark-Jones) követi, akinek 1242-ben szembe kell szállnia a Dzsingisz kán unokája, Batu kán (a mongol színész, Bold Choimbol) által vezetett nagy mongol sereggel, és megakadályoznia, hogy betörjön Európába. A történet középpontjában az ő valószínűtlen találkozásuk áll a mongol holdújév idején, amikor az ellenségeskedések szünetelnek. Stevenson alakítja majd Cesareani pápai legátust, egy titkos mongol szövetségest, aki kulcsszerepet játszik közvetítőként.

Mint korábban mi is beszámoltunk róla, a brit-magyar-mongol-ausztrál koprodukciót Soós Péter rendezi Horváth Áron és Joan Lane forgatókönyvéből. A producerek Bill Chamberlain és Sipos Kornél. Carlos Alperin, Paul Brett, Tim Smith és Iski Csaba pedig az executive producerek.

A film zenéjét Mike Moren zeneszerző jegyzi, aki a Queen énekesével, Freddie Mercuryval közösen írta a Barcelonát.

Bill Chamberlain producer így nyilatkozott: „Micsoda hihetetlen megtiszteltetés, hogy Ray Stevensont, egy világszerte elismert színészt köszönthetünk, aki lenyűgöző sokoldalúsággal és tagadhatatlan karizmával rendelkezik.” 

Sipos Kornél producer hozzátette: „Ray az ideális főszereplő az 1242: A nyugat kapujában című filmünkhöz; az olyan filmekben nyújtott magával ragadó alakításai, mint az RRR, ezt minden kétséget kizáróan bizonyítják! Megtiszteltetés számunkra, hogy csatlakozott hozzánk – együtt valami igazán figyelemre méltót fogunk alkotni.”

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!