Hírek

Sárkányvadászat egy óriás tatuhörcsög hátán – Raya és az utolsó sárkány előzetes

A Disney legújabb szemet kápráztató animációs filmjének első ízelítője megérkezett. A Raya és az utolsó sárkány meglehetősen keveset mutat saját magából a kötelező és ismerős elemeken kívül.

A Raya és az utolsó sárkány előzetese egy felfedezésre váró fantáziavilágot vezet fel, melyben a Disney-től nem meglepő módon egy erős, független, fiatal női karakter kalauzol minket egyik kalandból a másikba. A homályos szabályrendszerrel bíró történetben a frakciókra bomlott népet az utolsó sárkány felkutatása képes egyesíteni. A harcos természetű, kalandvágyó ifjú (Kelly Marie Tran) az időközben emberré alakult fenevad, Sisu (Awkwafina) nyomába ered.

Ha dereng egy olyan történet, melyben egy fiatal lány összeáll egy mágikus lénnyel, aki emberi testet öltött, nem kell sokat agyalni, valószínűleg a 2016-os Vaianát dobálja fel a hipotalamusz. Az előzetes sem tartja ezt titokban, sőt, a társrendezőként közreműködő Don Hall vezényli le Raya történetét a Blindspotting alkotója, Carlos López Estrada segítségével.

Hawaii helyett azonban ezúttal Dél-Kelet-Ázsia világát idézik meg a készítők, és bolondítják meg egy kis fantasy-mitológiával.

Természetesen nem hiányozhat az önmagának bizonyítani akaró főszereplő mellett a kötelező cuki állatkarakter, aki majd a plüssök iránti kereslet és a gyerekkacajok növelésében játszik kulcsszerepet. Az alkotók egy vadiúj állatot kotyvasztottak ki a cukiságlaborban, így keletkezett egy mókus-tatu kereszteződés, amit hősünk meglovagolhat. Természetesen a fókuszcsoportok által jóváhagyott nagy szemek meggátolják az infernális monstrum által keltett rémületet és biztosan beindítják az empátiáért felelős agyterületet.

A Raya és az utolsó sárkány 2021. március 11-én érkezik a hazai mozikba.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés