Hírek

Rebootot kap a Mátrix

matrix
„A kikötő felett úgy szürkéllett az ég, mint a televízió képernyője műsorszünet idején.”

Évek óta fel-felkapják a témát, hogy valami készül a Mátrixszal kapcsolatban, mostanra azonban úgy tűnik, tényleg összeáll a dolog. A Warner Bros. már kezdeti stádiumba helyezte a projektet, sőt, lehet, hogy a főszereplő is megvan már – írja a Collider.

1999-ben robbant be a Mátrix, minden idők egyik legjobb akciójelenetekkel telezsúfolt és legelgondolkoztatóbb sci-fije. A Wachowski-testvérek két folytatást is elkészítettek a hatalmas szakmai és közönségsikert elérő filmhez, azóta azonban csak elvétve hallani arról, hogy valaki ismét hozzányúlna az univerzumhoz. És bár a két rendező nevét is összehozták pár éve egy folytatással, abból végül nem lett semmi.

Most a Warner Bros. próbálja feléleszteni a Mátrixot, sokat viszont egyelőre nem tudni a készülő alkotásról. A stúdió nagyon szeretné megszerezni Zak Penn forgatókönyvírót (X-Men-filmek, Bosszúállók), a főszerepre pedig Michael B. Jordant szemelték ki. Az azonban, hogy a történet hol is veszi fel a fonalat, vagy mennyire fog kapcsolódni az eredeti trilógiához, még titok.

Az eredeti trilógiában is résztvevő Joel Silver producer is csatlakozna az új filmhez (vagy filmekhez), a Warner Bros. azonban fontosabbnak tartaná a Wachowski-testvérek áldását. Sok tehát egyelőre a kérdőjel, de ha minden jól megy, ismét Mátrix-alkotásnak örülhetünk a moziban.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya