Hírek

Red, White and Blue – itt van Steve McQueen filmjének előzetese

Az igaz történeten alapuló film Leroy Loganről szól, aki a ’80-as években foglalkozott rendőrségi rasszizmus kérdésével.

A minap jelent meg Steve McQueen Oscar-díjas rendező legújabb filmjének előzetese. A Red, White and Blue a Small Axe című ötrészes minisorozat harmadik darabja. A történet főszereplője Leroy Logan rendőr, jamaikai szülők gyermeke. Felnőttként törvényszéki szakértő lett, aki a nyolcvanas években kezdett el tudományos szinten foglalkozni a brit rendőrségen belüli erőszak kezelésével. Tevékenységét leginkább a ’80-as években fejtette ki, a The Voice magazin szerint azon kevés feketék egyike, akik segítették megváltoztatni a brit rendőrséget.

A film főszerepét John Boyega, a legújabb Star Wars-filmek Finnje alakítja, a bemutató december 4-én lesz az Amazon Prime szolgáltatásában.

A Small Axe Steve McQueen kezdeményezése, ami november és december hónapban öt különálló filmet tesz egy antológia sorozatba. Az öt különálló film öt személyes történetet mesél el a ’60-’80-as évek Londonjának karibi fekete kisebbségéből.

https://www.youtube.com/watch?v=ERCl4io-Q9U&feature=emb_title

A sorozat első darabja, a Mangrove már látható, az azt követő pedig Lovers Rock címen péntektől érhető el a streaming szolgáltatónál.

Sergő Z. András

Sergő Z. András a Filmtekercs.hu alapítója és 2022-ben bekövetkezett haláláig felelős szerkesztője volt. Aktívan követte Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film eseményeit. Érdeklődési körébe tartoztak a dokuk, a kamaradarabok, a sport- és a valláspolitika.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com