Hírek

Redmayne ezentúl elkötelezi magát a transz emberek mellett

eddie-redmayne-danish-girlAz egyik első nővé operált férfiról szól A dán lány című film, amelyet többszörös Oscar-esélyesként emlegetnek. A főszereplő, az Oscar-díjas Eddie Redmayne (A mindenség elmélete) olyan élményekről számolt be, hogy elkötelezte magát a transz emberek mellett, ezentúl síkraszáll ügyükért.

Minderről az egyik legnépszerűbb amerikai beszélgetős műsorban, a Graham Norton Show-ban beszélt. „A film 15 évig várt arra, hogy leforgathassák, annyira érzékeny a téma – magyarázta a színész. – Mostanra érett meg az idő. A forgatáson nagyon érdekes és kissé rémisztő tapasztalatokat szereztem arról, milyen érzés transz embernek lenni. Amikor 183 centi magasan, vörös parókában és húszas évekbeli ruhában először jelentem meg nőként a stáb előtt, mindenki úgy bámult rám, mintha csodabogár lennék. Pedig tudták, hogy ez van a forgatókönyvben. Ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy segítenem kell a transz emberek elfogadását, hogy a jelenlétük természetessé váljon a társadalomban.”

A dán lány egy festőművész, Lili Elbe történetét meséli el, aki férfinak született, ám ráébred, hogy valójában nő. Hosszú küzdelem után ő lesz az egyik első nővé operált ember. Mindenben támogatja a felesége (Alicia Vikander), akit szintén Oscar-esélyesnek tartanak briliáns alakítása miatt.

UIP Magyarország

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com