Hírek

Reformáció 500 – Az emlékév a témája az idei Ökumenikus Diákfilmszemlének

A reformáció kezdetének 500. évfordulója a témája az idei Ökumenikus Diákfilmszemlének, amelyre a katolikus, a református és az evangélikus iskolák tanulói pályázhatnak.

A szervezők arról tájékoztattak, hogy a hatodik alkalommal meghirdetett filmes pályázat témája az emlékévhez kapcsolódva a „Semper Reformanda – Amikor itt és most tenni kell”. Az eddigi évekhez hasonlóan ugyanakkor más témájú filmeket is beküldhetnek a diákok.

Tetszőleges lehet az alkotások műfaja is: dokumentumfilmmel, kisjátékfilmmel, etűddel és animációs filmmel is lehet pályázni, viszont a munkák legfeljebb 8 percesek lehetnek.

Három kategóriában díjazza a zsűri a legjobb alkotásokat, összesen félmillió forint értékben osztanak ki videófelszerelést.

A szemle nyilvános bemutatója június 10-én lesz a budapesti Sapientia Főiskolán. A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Katolikus Pedagógiai Intézet, valamint a Budapesti Piarista Gimnázium által meghirdetett szemléről bővebben a www.okudiakfilm.hu lehet olvasni.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com