Hírek

Rég nem látott karakter tér vissza az új Mission: Impossible filmekben

Christopher McQuarrie hamarosan megkezdi a Mission: Impossible hetedik és nyolcadik részének forgatását, amint befejezte az eddig remek szereplőgárdájának véglegesítését.

Sorozatösszegző szándékúnak tűnik a Mission: Impossible filmsorozat 7. és 8. epizódja, mely együtt készül az 5. és 6. részért is felelő Christopher McQuarrie keze alatt. Rég is volt az, mikor blockbuster-folytatásokat egy szusszal tudtak le a készítők: a Wachowskiék így tették a Mátrixnál, A Karib-tenger kalózai 2. és 3. felvonása is hasonlóképp jött létre, de A Gyűrűk Urát is egyszerre forgatta Peter Jackson. A 2000-es évekből ismerős formulát hozza vissza a Paramount – emiatt feltételezhetjük, hogy egy két filmet átölelő sztorit kapunk, mely talán elbúcsúztatja a jelenleg 57 éves Tom Cruise által játszott Ethan Hunt karakterét.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

McQuarrie már az Utóhatás című előző részben is tisztelgett az 1996-os Brian De Palma által rendezett első film előtt. Vanessa Redgrave Max nevű karakterének lányát játszotta ugyanis Vanessa Kirby a Fehér Özvegy szerepében. Most újabb főhajtásként egy több mint 20 éve nem látott figurát vesz elő:

Eugene Kittridge-et, akit újból Henry Czerny alakíthat.

Kittridge az IMF akkori vezetője volt, és egy egész filmen át hajkurászta Ethan Huntot. Most talán konszolidáltabb hozzáállást várhatunk tőle. Czerny karakterét később Anthony Hopkins és Laurence Fishburne is váltotta, de egyikük sem maradt egy filmnél tovább az IMF élén. Stresszes meló.

https://twitter.com/chrismcquarrie/status/1223637341224476674

Eddigi információk szerint Nicholas Hoult alakítja ezúttal a csapat ellenfelét. Rebecca Ferguson, Simon Pegg visszatér, de egyelőre Ving Rhamest (aki minden filmben szerepelt Cruise mellett) nem jelentették be. Új arcokként Hayley Atwell, Shea Whigham és Pom Klementieff lesznek láthatók.

A Mission: Impossible 7. epizódja 2021. július 31-én kerül az amerikai mozikba. A folytatás viszont 2022. augusztus 5-én debütál.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés