Hírek

Rehabilitálhatja magát a kitagadott hollywoodi rendező

shyamalanM. Night Shyamalan olyan filmekkel tette tönkre a hírnevét, mint Az esemény, Az utolsó léghajlító, vagy A Föld után.

Üstökösként robbant be a filmvilág egére M. Night Shyamalan rendező, miután kis költségvetésű kísértethistóriája, a Hatodik érzék elképesztő siker lett. Ez azonban 17 éve volt, és azóta Shyamalan számos bukást volt kénytelen elkönyvelni, miközben az is igaz, hogy néhány filmje kultikus rangot ért el a rajongók között (A sebezhetetlen, A falu, Jelek).

A rendező legújabb filmjéről azt tartják, hogy ezzel visszatérhet a szégyenpadról az élvonalba, mert minden megvan benne, amihez Shyamalan igazán ért. A Széttörve hátborzongató pszichológiai thriller, amelynek főhőse súlyosan skizofrén: 23 személyiség lakik az elméjében. Ez nem kevés bonyodalmat okoz, amit Shyamalan mesterien kihasznál a feszültség fokozása érdekében. A film adu ásza napjaink egyik legjobb karakterszínésze, James McAvoy, aki egyre rémisztőbb alakot ölt az újabb és újabb átváltozások során.

A Széttörve hazai bemutatója 2017. február 19-én lesz.

Szádeczky-Kardoss Klára

Szádeczky-Kardoss Klára a Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett. 2016-ban csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez. Újságírói tevékenysége mellett novellákat is ír.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com