Hírek

Reinkarnálódó kutyával a kutyalét értelmét keresni – A Dog’s Purpose előzetes

A DOG'S PURPOSE A kutya az ember legjobb barátja. Na de mi van akkor, ha a kutyánk korábban más kutyája volt, halálát követően pedig újabb kutyatestben, újabb gazdit indul boldogítani? Ezen az egyébként aranyos ötleten mereng el az A Dog’s Purpose Dennis Quaid főszereplésével. Az előzetes alapján pedig kedves és csak kicsit nyálas filmre számíthatunk.

Az Amblin Entertainment és a Universal Picture gondolt egyet, és ahelyett, hogy egy több szálon futó kutyákkal teletömött filmet készített volna, hogy bemutassa, mi mindenért is szeretjük ezeket a szőrös, aranyos és hűséges állatokat, inkább fogott egy darab kutyalelket, és azt ültette több testbe. Ezzel kronológiailag egysíkúvá válik a film, ami a manapság jócskán túltolt több szálon futó és olykor összetalálkozó történetekkel operáló filmhalom miatt igazán örvendetes.

Ráadásul az előzetest elnézve nem véletlenül követjük végig csak egy kutya életét és többszöri halálát: a film kezdetén megismert kisfiú, majd felnövő fiatal srác kutyájának lelke sok-sok év és különböző gazdi lepergése után ismét visszakerül az akkor már felnőtt férfihoz. Őt alakítja majd Dennis Quaid. Így értelemszerűen a hangsúly az alkotás kezdetén és végén látható történetszál köré fonódik igazán, de a köztes idő kitöltése talán ezeknél is izgalmasabb lesz.

Mindenki fel tudna sorolni kapásból tíz dolgot, hogy mire is jó egy kutya, de mindezt az ő szemszögükből látni máris szórakoztatóbb. Mi 4 életen, azaz 4 különböző kutyán át követhetjük nyomon, miket is tesznek értünk négylábú barátaink. A film főszereplője természetesen végig narrálja a történteket. A kutya Josh Gad hangján szólal majd meg, akit több animációs filmben is hallhattunk már (Jégvarázs, Angrybirds), de szerepelt a Bérhaverok vagy a Gyakornokok című filmekben is.

A filmet az a Lasse Hallström rendezi, akiről éppen mostanában adták hírül, hogy a Disney élőszereplős Diótörőjének levezénylését is elvállalta. A forgatókönyvet W. Bruce Cameron könyve alapján Cathryn Michon írta. Quaid mellett pedig szerepel még Britt Robertson, Peggy Lipton, Juliet Rylance és K.J. Apa is.

Az A Dog’s Purpose nálunk Egy kutya négy élete címen érkezik majd a mozikba 2017 január végén.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com