Hírek

Reinkarnálódó kutyával a kutyalét értelmét keresni – A Dog’s Purpose előzetes

A DOG'S PURPOSE A kutya az ember legjobb barátja. Na de mi van akkor, ha a kutyánk korábban más kutyája volt, halálát követően pedig újabb kutyatestben, újabb gazdit indul boldogítani? Ezen az egyébként aranyos ötleten mereng el az A Dog’s Purpose Dennis Quaid főszereplésével. Az előzetes alapján pedig kedves és csak kicsit nyálas filmre számíthatunk.

Az Amblin Entertainment és a Universal Picture gondolt egyet, és ahelyett, hogy egy több szálon futó kutyákkal teletömött filmet készített volna, hogy bemutassa, mi mindenért is szeretjük ezeket a szőrös, aranyos és hűséges állatokat, inkább fogott egy darab kutyalelket, és azt ültette több testbe. Ezzel kronológiailag egysíkúvá válik a film, ami a manapság jócskán túltolt több szálon futó és olykor összetalálkozó történetekkel operáló filmhalom miatt igazán örvendetes.

Ráadásul az előzetest elnézve nem véletlenül követjük végig csak egy kutya életét és többszöri halálát: a film kezdetén megismert kisfiú, majd felnövő fiatal srác kutyájának lelke sok-sok év és különböző gazdi lepergése után ismét visszakerül az akkor már felnőtt férfihoz. Őt alakítja majd Dennis Quaid. Így értelemszerűen a hangsúly az alkotás kezdetén és végén látható történetszál köré fonódik igazán, de a köztes idő kitöltése talán ezeknél is izgalmasabb lesz.

Mindenki fel tudna sorolni kapásból tíz dolgot, hogy mire is jó egy kutya, de mindezt az ő szemszögükből látni máris szórakoztatóbb. Mi 4 életen, azaz 4 különböző kutyán át követhetjük nyomon, miket is tesznek értünk négylábú barátaink. A film főszereplője természetesen végig narrálja a történteket. A kutya Josh Gad hangján szólal majd meg, akit több animációs filmben is hallhattunk már (Jégvarázs, Angrybirds), de szerepelt a Bérhaverok vagy a Gyakornokok című filmekben is.

A filmet az a Lasse Hallström rendezi, akiről éppen mostanában adták hírül, hogy a Disney élőszereplős Diótörőjének levezénylését is elvállalta. A forgatókönyvet W. Bruce Cameron könyve alapján Cathryn Michon írta. Quaid mellett pedig szerepel még Britt Robertson, Peggy Lipton, Juliet Rylance és K.J. Apa is.

Az A Dog’s Purpose nálunk Egy kutya négy élete címen érkezik majd a mozikba 2017 január végén.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya