Hírek

Rejtő Jenő egyik kisregényét is megfilmesítik a médiatanács pályázati forrásából

nmhhRejtő Jenő, Tasnádi István és Vaszary Gábor regényéből is film készülhet, miután a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa televíziós játékfilmre csaknem 723 millió forintot, forgatókönyvre és filmtervírásra mintegy 10 millió forintot ítélt meg – a döntésről csütörtökön tájékoztatta a hatóság az MTI-t.

Azt írták: a Fehér György és az Egri Lajos pályázaton nyolc televíziós játékfilm és tíz forgatókönyv nyert támogatást, a többi közt Rejtő Jenő A detektív, a cowboy és a légió című kisregényének, valamint Tasnádi István Kőmajmok háza című ifjúsági könyvének filmre vitele, valamint forgatókönyv készül Mikszáth Kálmán Gavallérok című kisregényének filmes adaptációjához.

A nyolc nyertes tévéfilmet 2015. május 31-ig kell elkészíteni, amelyeket azután a közszolgálati televíziók mutatnak be először szándéknyilatkozatuk alapján.

Ezek között van még Vaszary Gábor 1938-ban megjelent Ketten Párizs ellen című regényének adaptációja, amelyet Papp Gábor Zsigmond viszi filmre. A Kossuth papja című történelmi tévéfilm Tóth-Máthé Miklós nemrég kiadott könyve alapján valósul meg, míg a Janus című filmben az alkotók egy család drámai sorsán keresztül mutatják be, hogy a totalitárius rendszer miként tette tönkre az emberek éltét.

Folytatódik Fekete Krónika címmel Ráth-Végh István azonos című műve alapján készülő filmes feldolgozás A három csontváz és A velencei Pékinas című epizódokkal.

A támogatottak között van két, az 1950-es éveket bemutató alkotás: a Csonka délibáb, valamint a Félvilág című film.

Az Egri Lajos-pályázat révén többek között történelmi témájú tévéfilmek, romantikus vígjáték, mesefilm, ifjúsági és családi filmek forgatókönyvei készülhetnek el.

Rajzolt animációs és élőszereplős formában dolgozzák fel Varga Domokos György: Cin-Cin című könyvét. Mikszáth Kálmán Gavallérok és Ugron Zsolna Erdélyi menyegző című regényét is tévéfilmre adaptálják, és forgatókönyv készül Rómer Flóris és Habsburg József főherceg különös barátságáról is.

Címkék
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com