Hírek

Rekordbevétellel nyitott a Végtelen háború

Az új Bosszúállók mind az Egyesült Államokban, mind világszerte a legjövedelmezőbb nyitó hétvégét tudhatja magáénak.

A Bosszúállók: Végtelen háború múlt héten a magyar mozikat is elérte. A Thanosszal vívott végső csata pedig nemcsak hazánkban, de a világ minden tájékán tarolt a mozipénztáraknál. A Disney holdudvarában épülő Marvel-univerzum eddigi legnagyobb dobása két fontos rekordot is átadott a múltnak, ugyanis az Egyesült Államokban és világszerte is a legjövedelmezőbb nyitányt produkálta a bemutatót követő hétvégén.

Az eddigi csúcstartó, Star Wars: Az ébredő erő 248 millió dollárral nyitott három éve az USA-ban, melyet most a Végtelen háború 250 millió dolláros debütálásának sikerült megugrania. A globális rekorder a Halálos iramban 8 volt a maga 380 millió dolláros csúcsával, míg az új Bosszúállók 630 millió dolláros bevételt könyvelhetett el az első hétvégén úgy, hogy a rendkívül fontos piacnak számító Kínában még be sem mutatták a filmet.

A film valószínűleg számos bevételi rekordot megdönt majd az elkövetkezendő hetekben és hamarosan a világ leggyorsabban 1 milliárd dolláros bevételt szerző produkciójává válik.

Papp Atilla

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya