Hírek

Rekordösszegért kelt el a The Birth of a Nation forgalmazási joga

birth of a nation A Sundance függetlenfilmes fesztivál történetében rekordot jelentő 17,5 millió dollárért (csaknem 5 milliárd forintért) vásárolja meg a Fox Searchlight stúdió a The Birth of a Nation című film forgalmazási jogát.

Az alkotás, amelyet rendezőként, forgatókönyvíróként, főszereplőként és producerként is Nate Parker jegyez, a következő díjszezonban kerülhet a mozikba.

A film a fehérek és a feketék közötti véres összetűzésekbe torkolló 1831-es virginiai rabszolgafelkelésről és annak vezetőjéről, Nat Turnerről szól. Nate Parker mellett játszik benne Armie Hammer, Jackie Earle Haley, Gabrielle Union és Penelope Ann Miller.

Nate Parkernek rendezőként ez lesz az első nagyjátékfilmje, a színész eddig csak rövidfilmeket rendezett.

A Fox Searchlight által fizetett összeg jócskán meghaladja az eddigi rekordot a Sundance Filmfesztiválon, azt a 10,5 millió dollárt, amelyet A család kicsi kincse című filmért fizettek 2006-ban. A Deadline szerint a filmfesztiválokat összességében tekintve is a legnagyobbak közé számít a mostani összeg: a Focus Features rekordot jelentő 20 milliót fizetett a Nocturnal Animals című Tom Ford filmért a tavalyi cannes-i seregszemlén, a tavalyelőttin a Paramount vásárolta meg ugyancsak 20 millióért a Story of Your Life című Denis Villenueve alkotást.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés