Hírek

Rekordot döntött a Monster Hunt Kínában

monster hunt Minden idők legsikeresebb kínai filmje lett a július közepén Kínában bemutatott élőszereplős, 3D-s animációs film, a Monster Hunt, 10 nap alatt 57,5 milliárd forintnak megfelelő jüan jegybevétellel – közölte a média, film és kiadóhivatalok felügyeletének állami hivatala.

Az eddig csúcstartó a Hszü Cseng rendezésében 2012-ben készült Elveszve Thaiföldön (Lost in Thailand) alacsony költségvetésű vígjáték volt, amely két rivális kínai üzletember és egy együgyű palacsintasütő kalandjait mutatja be. Ezt követte a hongkongi Stephen Csou 2013-as fantasy-vígjátéka, a Nyugati utazás – A démonok leigázása (Journey to the West: Conquering the Demons).

Hszü mikroblogján máris gratulált a Monster Hunt sikeréhez, mint fogalmazott, „a rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket”.

A “trónfosztó” mozi rendezője az 52 éves Raman Huj hongkongi animátor és filmrendező leginkább a hollywoodi animációs sikerfilm, a Shrek 3. társrendezőjeként volt ismert, de jó néhány népszerűvé vált rövidfilmben is volt szerepe.

A Monster Hunt egy fiatal férfi története, aki véletlenül létrehoz egy szörnyet. Szereplői között van Csing Boran, Paj Paj-ho, Jao Csen, Tang Vej, Eric Csang és Sandra Ng. A folytatás állítólag már készülőben van.

A filmre bemutatása előtt némi árnyék vetült, mivel eredeti főszereplői között ott volt a tajvani Kaj Ko, akit Jackie Chan fiával együtt Pekingben kábítószer-használat miatt elfogtak. A csaknem egy éve botrányba keveredett Kaj jeleneteit később a helyére belépő sztárral újravették.

A kasszasiker emiatt is mindenkit meglepett. Az első napi bevétel 171 millió jüan (7,7 milliárd forint) volt, a másodiké 300 millió (13,6 milliárd forint) és a harmadiké 500 millió jüan (22,6 milliárd forint). Ezzel a kínai filmek kategóriájában a nyitónapi és az egyetlen napi rekord is megdőlt.

Kína a világ második legnagyobb filmpiaca, 2015 első felében a jegyeladásokból származó bevétel elérte a 20,4 milliárd jüant (922,6 milliárd forint). Ebből a hazai filmek a korábbiakhoz képest már tekintélyesebb hányadot képviseltek, a végösszegből 9,5 milliárd jüannal (429,8 milliárd forint) részesedtek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com