Hírek

Rekordot döntött Az oroszlánkirály előzetese

Új Disney-rekord született: Az oroszlánkirály élőszereplős változatának előzetesét 24 óra alatt 224,6 millióan nézték meg világszerte. 

Az összesített listán ezzel az eredménnyel a második helyet szerezte meg, csak a Bosszúállók: Végtelen háború előzetesének első napi 238 milliós teljesítménye előzi meg.

Az ikonikus Disney-rajzfilm hiperrealisztikus CGI-technika segítségével elkészített adaptációjának trailere lényegében képről képre követi az 1994-ben bemutatott animációs film előzetesét. A 90 másodperces részben Rafiki, a mandrill sámán bemutatja Simbát a Trónszirt körül gyülekező alattvalóknak.

Az Oroszlánkirály-trilógia 1. része a 3. legnagyobb bevételt hozó animációs film világviszonylatban. Adaptációjának premierjét a Dumbó és az Aladdin bemutatója után, Az oroszlánkirály rajzfilm megjelenésének 25. évfordulójára időzítették.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..