Hírek

Rekordszámú fiatal szavaz Budapesten az Európai Filmakadémia Fiatal Közönség Díjáról

Közös mozizást szerveznek 12-15 évesek számára május 6-án, vasárnap a budapesti Tabán moziban, ahol a rekordszámú magyar résztvevő 45 európai város diákjaival párhuzamosan nézi meg a Filmakadémia Fiatal Közönség Díjának (Young Audience Award) három jelöltjét és szavaz is a legjobbra.

A három idei jelöltet, a Girl in Flight című olasz, a Hobbyhorse Revolution című finn és a Wallay című francia ifjúsági filmeket európai szakemberekből álló zsűri választotta ki, a díjazottról pedig végül a célközönség, azaz több ezer fiatal szavazata dönt majd.

Az Európai Filmakadémia (EFA) által életre hívott Fiatal Közönség Díj Napját (Young Audience Film Day) idén már 45 európai városban rendezik meg. A program célja minél több fiatal figyelmét felhívni a mozizásra mint értékes közösségi élményre, valamint elősegíteni a filmszerető és filmértő közönség utánpótlását. A kezdeményezéshez 2013-ban csatlakozott a Filmalap.

A budapesti résztvevők a vetítések között Lévai Balázs producerrel és Lakos Nóra filmrendezővel beszélgethetnek az eredeti nyelven, magyar felirattal vetített filmekről. A program alatt pedig többször kapcsolatba lépnek online a többi résztvevővel Európa-szerte.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya