Hírek

Rekordszámú fiatal szavaz Budapesten az Európai Filmakadémia Fiatal Közönség Díjáról

Közös mozizást szerveznek 12-15 évesek számára május 6-án, vasárnap a budapesti Tabán moziban, ahol a rekordszámú magyar résztvevő 45 európai város diákjaival párhuzamosan nézi meg a Filmakadémia Fiatal Közönség Díjának (Young Audience Award) három jelöltjét és szavaz is a legjobbra.

A három idei jelöltet, a Girl in Flight című olasz, a Hobbyhorse Revolution című finn és a Wallay című francia ifjúsági filmeket európai szakemberekből álló zsűri választotta ki, a díjazottról pedig végül a célközönség, azaz több ezer fiatal szavazata dönt majd.

Az Európai Filmakadémia (EFA) által életre hívott Fiatal Közönség Díj Napját (Young Audience Film Day) idén már 45 európai városban rendezik meg. A program célja minél több fiatal figyelmét felhívni a mozizásra mint értékes közösségi élményre, valamint elősegíteni a filmszerető és filmértő közönség utánpótlását. A kezdeményezéshez 2013-ban csatlakozott a Filmalap.

A budapesti résztvevők a vetítések között Lévai Balázs producerrel és Lakos Nóra filmrendezővel beszélgethetnek az eredeti nyelven, magyar felirattal vetített filmekről. A program alatt pedig többször kapcsolatba lépnek online a többi résztvevővel Európa-szerte.

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..