Hírek

Magyar Filmhét 2019: Rekordszámú filmet neveztek idén

Idén 2019. április 22-27. között rendezik meg az 5. Magyar Filmhetet a Corvin moziban. Rekordszámú nevezés érkezett: hét kategóriában összesen 200 filmet regisztráltak a filmelőállítók és filmalkotók az idei Filmhétre.

2019. február 1-jén lezárult a nevezési határidő az 5. Magyar Filmhétre, ahová a 2018. január 1. – 2018. december 31. között mozi- és televízióforgalmazásban vagy fesztiválon bemutatott filmeket lehetett nevezni, immár hét kategóriában: játékfilm, tévéfilm, televíziós sorozat, kisjátékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film és animációs film. Egy alkotó több alkotást is regisztrálhatott a 4. Magyar Filmdíjra.

Rekordszámú nevezés érkezett: a filmelőállítók és filmalkotók összesen 200 filmet regisztráltak az idei Filmhétre. Jelenleg tart a nevezések értékelése, de azt már most lehet tudni, hogy 2019. április 22-27. között minden, a nevezési feltételeknek eleget tett alkotást megnézhet majd a közönség a budapesti Corvin moziban. A Filmhetet a Magyar Filmakadémia Egyesület az NMHH Médiatanácsa és a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával rendezik meg.

Sajtóközlemény

Podcast

Hirdetés

Hirdetés