Hírek

Magyar Filmhét 2019: Rekordszámú filmet neveztek idén

Idén 2019. április 22-27. között rendezik meg az 5. Magyar Filmhetet a Corvin moziban. Rekordszámú nevezés érkezett: hét kategóriában összesen 200 filmet regisztráltak a filmelőállítók és filmalkotók az idei Filmhétre.

2019. február 1-jén lezárult a nevezési határidő az 5. Magyar Filmhétre, ahová a 2018. január 1. – 2018. december 31. között mozi- és televízióforgalmazásban vagy fesztiválon bemutatott filmeket lehetett nevezni, immár hét kategóriában: játékfilm, tévéfilm, televíziós sorozat, kisjátékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film és animációs film. Egy alkotó több alkotást is regisztrálhatott a 4. Magyar Filmdíjra.

Rekordszámú nevezés érkezett: a filmelőállítók és filmalkotók összesen 200 filmet regisztráltak az idei Filmhétre. Jelenleg tart a nevezések értékelése, de azt már most lehet tudni, hogy 2019. április 22-27. között minden, a nevezési feltételeknek eleget tett alkotást megnézhet majd a közönség a budapesti Corvin moziban. A Filmhetet a Magyar Filmakadémia Egyesület az NMHH Médiatanácsa és a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával rendezik meg.

Avatar

Sajtóközlemény

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya