Hírek

Rekviem egy szellemhajóért – Jared Leto lesz Darren Aronofsky Adrift című filmjének főszereplője

Jared Leto

Jared Leto és Darren Aronofsky húsz év után újra együtt dolgozik egy filmen. Az Adrift ráadásul egy horror lesz, ami már a szinopszisa alapján is hátborzongató.

Húsz évvel a Rekviem egy álomért után Jared Leto és Darren Aronofsky megtalálták a projektet, ami újra összehozza őket. A Deadline forrásai szerint Jared Leto fogja játszani a főszerepet a rendező Adrift című filmjében. A filmet a Blumhouse produkciós cégen keresztül Jason Blum producerálja.

A Blumhouse Productions filmjeit ismerőknek nem lesz meglepetés, hogy bizony egy horrorról van szó. A film alapját Koji Suzuki rövid elbeszélése adja. Az író írta korábban A kör filmek alapjául szolgáló sorozatot is. Az elbeszélésből Aronofsky és Luke Dawson fog forgatókönyvet írni. Híresztelések szerint Jared Leto már tíz évvel ezelőtt birtokba vette a megfilmesítés jogait, de csak most került Blum és Aronofsky látóterébe.

Az Adrift helyszíne a síri nyugalmú nyílt tenger, ahol egy halászhajó felfedez egy elhagyatott jachtot, ami egy furcsa vészhívást közvetít.

A halászhajó tapasztaltabb matrózai rosszallóan nézik, hogy a partra kell vontatniuk a hajót. Később a hajó kapitánya is rájön, miért hívják a jachtot szellemhajónak.

A projekt a héten került piacra és máris számos vevő érdeklődik iránta. Belsős információk szerint ráadásul az Adrift nem is Aronofsky soron következő filmje lesz, hiszen márciusban kezdi forgatni a A bálna című filmet Brendan Fraserrel a főszerepben az A24 számára.

Jared Leto a napokban debütáló Ördög a részletekben című thrillerben is feltűnik, ahol Denzel Washington és Rami Malek ellenfelét alakítja. A színész neve az utóbbi időben sok film kapcsán is felmerült. A Tron: Örökség folytatásában is feltűnik majd, amit Garth Davis rendez. Ridley Scott Gucci filmjében a címszereplőt, Paolo Guccit alakítja. Jared Leto a Snyder Cutban (újra) Joker lesz, ráadásul a Marvelnél is vállalja a szuperhősdit. Pontosabban egy antihős karakterre számítunk a Pókember világában játszódó Morbius főhősétől.

Szerintetek sikerül Aronofskynak és Letonak a Rekviem egy álomérthoz hasonló filmet készíteniük?

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com