Hírek

Remake-et kap a 39 lépcsőfok; főszerepben Benedict Cumberbatch

Benedict Cumberbatch főszereplésével érkezik egy igazi Alfred Hitchcock klasszikus adaptációja. A 39 lépcsőfok ezúttal minisorozat formájában kerül a nézők elé.

Újabb Alfred Hitchcock-adaptáció a láthatáron, de még milyen! A Deadline híre alapján a 39 lépcsőfok minisorozatként kerül ismét a nézők elé és újfent összehozza majd Benedict Cumberbatch és Edward Berger párosát.

A színész és a rendező korábban a Patrick Melrose kapcsán bizonyította már, hogy igen csak sikeresen dolgoznak együtt.

Most egy igazi klasszikus révén mutathatják meg ismét, mit is hoznak ki a közös munkából. A történet egy hétköznapi férfiról szól, aki egy csavaros kémjátszmába keveredik Londonban, miután megpróbál segíteni egy kémnek. A főszereplő Richard Hannay szerepét ölti majd magára Cumberbatch. A fordulatos thrillert közel száz éve először Hitchcock vitte filmvászonra.

Az 1935-ös film John Buchan 1915-ös regényére épült Robert Donat és Madeleine Carroll főszereplésével. A történetet később újabb három filmben dolgozták fel, de Buchan sztorija eljutott a színpadra is, sőt még rádiódarabok is készültek belőle.

Mostanában egyébként egyre több Hitchcock-darabot adaptálnak újra. Nemrég a Netflixtől érkezett az új A Manderley-ház asszonya, Daphne Du Maurier gótikus regénye alapján. A közeljövőben pedig Alicia Vikander főszereplésével készül sorozat a Gyilkosság telefonhívásra című thrillerből.

Egyelőre nem tudni, hogy az új 39 lépcsőfok mikor is jut elénk, hiszen Benedict Cumberbatch finoman is szólva is elfoglalt mostanában. Idén érkezik a The Mauritanian című drámája, és egy Jane Campion film is, a The Power of the Dog, amelyben Kirsten Dunst oldalán látjuk majd őt. Szintén ebben az évben mutatják be a kosztümös életrajzi drámát, a Louis Waint, valamint a legújabb Pókember-film is befut még decemberben. Ebben Doctor Strange-ként Pókember mentorát alakítja majd Cumberbatch.

És ez még mindig csak 2021!

Ezek mellett másik négy projektje van a sztárnak, amik mellé jött most be a Hitchcock-remake.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya