Hírek

Remake készül a Vonat Busanba című filmből

A Vonat Busanba – Zombi expressz már-már kultikus sikerű film, így nem csoda, hogy amerikai remake készül belőle. De azt vajon ki gondolta volna, hogy a horrorfilm rendező és producer James Wan csap le rá?

A koreai zombifilm amerikai változatának forgatókönyvírója Gary Dauberman lenne, aki a nemrégiben bemutatott (és igen rosszul sikerült) Az apáca szerzője.

A film remake jogaiért több stúdió is versenyez, többek között a New Line, a Universal, a Lionsgate és a Screen Gems.

Zombikról így vagy sehogy – Vonat Busanba

San-ho Yeon 2016-os filmje az évtized legsikeresebb zombifilmjévé vált. Pedig a történet roppant egyszerű, egy vonat Busanba tart a fővárosból, de a hirtelen kitörő zombi invázió lassan felfalja az utasokat. A film morális és érzelmi töltete azonban kitöltötte a filmet, és hatalmas anyagi sikert eredményezett Koreában.

A kérdés már csak az, hogy milyen lesz a film, ha amerikai szájíz szerint készül el?

Nem veszíti el a báját az amúgy pörgős zombi film? Oké,  Az apáca nem egy sikeres film, de Dauberman már tett le értékes adaptációt is az asztalra, ugyanis a 2017-es Az című Stephen King adaptáció szintén neki köszönhető.

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola PhD-hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket, 2010 óta a Filmtekercs.hu szerzője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com