Hírek

Rémálom az egyen-kertvárosban – Vivarium előzetes

Különleges geometria, idegőrlőn nyomasztó hangulat, fojtogató feszültség. Ezekkel a szavakkal jellemezhetjük a Vivarium című kertvárosi thrillert első előzetese alapján.

Vivarium című filmben Jesse Eisenberg (Social Network – A közösségi háló, Zombieland: A második lövés) és Imogen Poots (28 héttel későbbHosszú út lefeléFekete karácsony) egy házaspár szerepébe bújtak, akik otthont keresnek közös életükhöz.

Tom és Gemma a Yonder nevű helyre tartanak egy bizarr külsejű és viselkedésű ingatlanügynökkel. A labirintushoz hasonlatos lakópark vészjósló kisugárzással bír, teljesen néptelen, és minden háza tökéletesen egyforma. Miután a pár döntésre jut, és elhagyná a helyet, rémülten fedezik fel, hogy egy helyben köröznek. Képtelenek elmenni, így beköltöznek az egyen-barakk egyik házába. Hamarosan azonban újabb sokk éri őket: postán (!) kapnak egy csecsemőt, akit nyilvánvalóan fel kell nevelniük. A kisdeddel valami nagyon nem stimmel, ugyanis ijesztő ütemben növekszik.

A film kiindulópontja, vizuális építkezése és atmoszférája emlékeztet A stepfordi feleségekre.

A trailer nagyon tudatosan nemcsak a feszült képek erejére támaszkodik, hanem felhasználja a film tavaly év végi 89%-os Rotten Tomatoes-értékelését is.

A Vivarium rendezője, az ír Lorcan Finnegan a műfajban otthonosan mozog, hiszen 2016-ban már készített egy misztikus horrort Without Name címmel. Jelen alkotását a tavalyi Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be, és márciustól az amerikai mozik is vetítik (sajnos a hazai premier időpontról még nincs hír).

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com