Hírek

Remek magyar programmal jön a X. Friss Hús

Június 2. és 8. között érkezik a jubileumi Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál, ahol cannes-i és annecy-i versenyfilmek is láthatóak lesznek a magyar programban.

Közvetlenül a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál La Cinef szekciójában tartott világpremier után mutatkozik be Szelestey Bianka ELTE-s diplomafilmje, a Hajszálrepedés. A 22 perces párkapcsolati dráma főszereplői a Terápiából és a Kútból ismerős Kurta Niké és A besúgó és Guerilla főszereplőjeként megismert Váradi Gergely.

A legfontosabb animációs seregszemlén, az Annecy Nemzetközi Filmfesztiválon tartja nemzetközi premierjét három alkotás is, ezt megelőzően láthatja a magyar közönség a 2019-es Friss Hús pitchfórumának nyertesét, Turai Balázs Amok című alkotását, valamint két MOME-diplomafilmet: Hárshegyi Vivien Felhők felett és Fábián Nikolett Nyugvó köd című munkáit. A X. Friss Húson mutatja be legújabb filmjét a Symphony no. 42-vel Oscar-shortlistig jutó Bucsi Réka is: az Intermission című ötperces az animációs rendező korábbi műveihez hasonló szürreális hangulatot ígér. 

Amok

A programban a fiatal tehetségek mellett tapasztalt színészek is feltűnnek: Hegedűs D. Gézát különc fodrászként láthatjuk az egy groteszk hajvágást elmesélő Kócos Bt. című filmben, míg Rezes Judit és Szabó Győző Berényi Andor FAMU-n készült diplomamunkájának, a Vacsora főszereplői. A Friss Húson debütál az Aranyélet színészeként ismert Olasz Renátó két párkapcsolat lélektanába betekintést engedő, Ártatlan szemmel című rövidfilmje, melynek főszereplői a legutóbb a Nagykarácsonyban látott Waskovics Andrea és a Kojotban és a Hasadékban remeklő Orbán Levente.

Az egy kamasz baráti társaságról szóló Egy csapat vagyunk című rövidfilmben pedig Székely B. Miklós és Nagypál Gábor tűnik fel fiatal amatőr színészek oldalán.

Az Elveszíthető dolgok szeretete című közérzetfilm szintén fiatalokról szól a főszerepben az Akik maradtak főszerepét alakító Szőke Abigéllel és a tavaly Ezüst Medvét nyert Kizlinger Lillával.

A filmrajongók X. Friss Hús magyar versenyfilmjeit hat blokkba nézhetik meg a június 2. és 8. között a Toldi Moziban. A fesztiválról további információk olvasható a fesztivál honlapján.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com